Rekker ikke opp

- Utilgjengelig for mange av oss, sier Jorunn om VYs betalingsløsning.

INGEN KAFFE: Du får ikke kjøpt kaffe på toget hvis du ikke rekker opp. Foto: Jorunn Myhren
INGEN KAFFE: Du får ikke kjøpt kaffe på toget hvis du ikke rekker opp. Foto: Jorunn Myhren Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken publiserte Jorunn Myhren bildet av Vys betalingsløsning på togets kaffeautomat. Myhren rekker nemlig ikke opp til kortautomaten og får dermed ikke kjøpt seg kaffe eller andre ting på togreisen sin.

Jorunn er studierådgiver i Studieforbundet Funkis og pendler med tog fra Asker til Oslo.

«Om jeg ønsker å kjøpe varer som kaffe, kvikk lunsj, melkesjokolade eller munnbind er JEG som kortvokst tvunget til å ta det litt ydmyke valget: er dette viktig nok for meg, eller skal jeg be en totalt fremmed om hjelp? Tro meg. Den suger», skriver hun i et innlegg på sin Facebook-side.

160 cm

Ifølge kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i VY, er betalingsløsningen plassert rundt 160 centimeter over gulvet i togsettet.

- Normen sier at betjeningen skal skje mellom 75 og 130 cm fra gulvet, skriver han i en e-post til Dinside.

Myhren understreker overfor Dinside at dette først og fremst er en prinsippsak, som også berører svaksynte og bevegelseshemmede.

- Men det er faktisk slik at det er mange ting i samfunnet folk flest tar for gitt og som er utilgjengelig for mange av oss. Dette er noe jeg er veldig vant med i livet generelt, og som jeg stort sett velger å overse. Det handler rett og slett om å velge sine kamper med omhu. Men via min jobb i Studieforbundet Funkis er det en del av min hverdag å jobbe med tilrettelegging og universell utforming for alle, og jeg ser stadig eksempler på ting som kunne vært bedre tilrettelagt i det offentlige rom. Dette er jo ærlig talt ingen stor sak, det er mer et prinsipp som jeg nå valgte å fremheve i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer