Rekordflom i Asia

Kjente turistmål som Thailand og Vietnam herjes av flom etter rekordnedbør.

Her har husbyggerne i Mekong-deltaet tatt høyde for flom, men neppe for årets rekordstore vannmengder.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Her har husbyggerne i Mekong-deltaet tatt høyde for flom, men neppe for årets rekordstore vannmengder.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Nordmenn reiser hit i hopetall. Thailand er blitt et av våre desidert mest populære turistland, og blant internasjonale ryggsekkturister er også Vietnam blitt svært populært. Nå er disse landene og flere andre i Sør-Øst Asia rammet av den verste flommen på 70 år.

Tidlig monsun

Det er tidlig og uvanlig mye monsunregn som forårsaker denne kjempeflommen. Allerede for to måneder siden var det tegn til at vannmengdene ville bli svært store denne høsten. Elven Mekong greier ikke ta opp vannmengdene, og flommen brer seg i Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam, gjennom hjertet av risdyrkingsområdene i disse landene. Nærmere fire millioner mennesker er rammet av vannkaoset.

Vannmassene tar liv og ødelegger avlinger, hjem og veier. Faren for smittsomme sykdommer tiltar også etter hvert som vannet stiger. En av DinSides journalister har nylig vært i Laos og melder om veier stengt av gjørmeras og elver så dype at man ikke kan kjøre over dem der det vanligvis er mulig å krysse med motorkjøretøyer.

Stiger fortsatt

Målinger søndag viste at vannivået allerede er rekordhøyt. Og varslene sier at flommen faktisk skal bli enda verre. Vannet fortsetter å stige, og er allerede nå en meter over gatenivå i flere byer i Mekong-deltaet i Vietnam. Flomeksperter i Sør-Øst Asia hevder at elveområdene ikke vil være tilbake til det normale før i november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer