Rekordmange sydensalg

Hellas, Spania og Tyrkia er fremdeles mest populære, men får selskap av Kroatia. Av: Johanne Norstrøm

PÅ TOPP TRE: Tyrkia er et svært populært reisemål, også i år. Her fra det lille stedet Camyuva. Foto: Ving
PÅ TOPP TRE: Tyrkia er et svært populært reisemål, også i år. Her fra det lille stedet Camyuva. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Apollo og Star Tour kan melde om nye rekorder i antall solgte feriereiser for sommeren, noe som betyr at du som fremdeles har tenkt til å ligge langflat på en charterstrand i sommer, må være kjapp på avtrekkeren.

Les også: Borat har gitt turistboom

– Vi har solgt drøyt 60 prosent av alle sommerreisene. Det er fremdeles ledig til de fleste stedene ved Middelhavet, men det begynner å bli litt utplukket på hotellsiden visse datoer, spesielt i juli, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

Star Tour har i år valgt å inkludere den spanske øya Menorca blant sine destinasjoner, til stor jubel for charterturistene.

– Tre av fire reiser er utsolgt.

Enkelte datoer og bosteder er utsolgt

Sophie Frisholm er PR-ansvarlig for Ving Norge AS, og sier at selv om det fremdeles er ledige reiser igjen, bør du som har visse betingelser til ferien ikke drøye for lenge.

– Enkelte datoer og bosteder er helt utsolgt, men til reisemål det går mange fly til, som for eksempel Kreta og Rhodos, er det naturligvis fortsatt mulig å bestille.

Ving har i år valgt å ta med den greske øya Skopelos, den lille øya Kantouni og Alonissos, som ligger på Kalymnos.

Men charter er ikke den eneste løsningen. Sjekk også direkte-flyrutene som går fra Norge til utenlandske destinasjoner - i sommer er det mange å velge mellom.

Utfordreren

Middelhavsland som Hellas, Spania og Tyrkia er som tidligere år de mest populære reisemålene om sommeren, melder alle de tre reiseselskapene, men også Kroatia viser seg å være populært blant nordmenn.

– Kroatia er spesielt populært i år, 30 prosent opp fra i fjor. Alt i alt selger vi flere sommerreiser enn i fjor - som var et rekordår, så prognosene ser ut til at vi vil sende rekordmange på sommerferie i år, forteller informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Sophie Frisholm fra Ving forteller at lista over de mest populære reisemålene for charterturistene ikke forandrer seg mye fra år til år, men mener at været i Norge påvirker forespørselen på sommerreisene.

– Vi har solgt neste like bra i år som i fjor. Det er var litt tregere før påsken, men etter påsken har det tatt seg opp og veldig mange har valgt å bestille sommerferie. Dette er også væravhengig. I mars hadde vi fint vær, mens det etter påsken og i april har vært mye regn og kaldt. Det påvirker som regel salget også.

En ting er de mest populære: Men sjekk også feriene nesten ingen nordmenn vil kjøpe

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer