Rekordmange vil til Besseggen: - Bare å komme

170.000 sier de tenker seg til Besseggen i sommer.

BESSEGGEN: Ørjan Venås, daglig leder i Gjendeguiden AS som også driver Besseggenpatrulja, sier til Dinside at det er plass til alle. Men at det kan være lurt å styre unna den verste høysesongen - eller i alle fall å velge litt andre tidspunkt på døgnet for turen enn «alle andre». Foto: Kjell Erik Reinhardtsen/Gjendeguiden
BESSEGGEN: Ørjan Venås, daglig leder i Gjendeguiden AS som også driver Besseggenpatrulja, sier til Dinside at det er plass til alle. Men at det kan være lurt å styre unna den verste høysesongen - eller i alle fall å velge litt andre tidspunkt på døgnet for turen enn «alle andre». Foto: Kjell Erik Reinhardtsen/Gjendeguiden Vis mer
Publisert

170.000 nordmenn ser for seg å ta turen til Besseggen i sommer, viser en ny undersøkelse. De siste åra har cirka 50.000 besøkt Besseggen i løpet av året.

Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv har uttrykt bekymring for hva dette kan ha å si både for naturen og for folk:

– Det er veldig flott at mange ønsker å komme seg ut og oppleve den flotte naturen vi har her i Norge. Men om alle skal presse seg sammen i samme turområde i en kort sommersesong, har både vi og naturen et problem, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Bekymringene dreier seg om både forsøpling og slitasje, og for turistenes del om at store folkemengder på et sted kan ødelegge turopplevelsen.

- Tviler på at det kommer så mange

Ørjan Venås, daglig leder i Gjendeguiden, sier til Dinside at han tviler på at det virkelig er 170.000 som vil dukke opp på Besseggen.

- Hvis en tredjedel av dem kommer, skal vi være godt fornøyd; da vil vi kanskje få en normalsesong. Men jeg tviler på at det kommer så mange. Og skulle de dukke opp, må vi ta det der og da, sier Venås.

Heimdal kommenterer også overfor Dinside at de har forståelse av at reiselivsnæringen har forberedt seg godt og at de har tro på at dette skal gå fint - men oppfordrer likevel folk til å tenke alternativt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.