Relax

Jeg er så avslappet at jeg er redd for å gli inn i koma uten at jeg merker det selv, bortsett fra den dagen jeg måtte dra til akuttmottaket på sykehuset.Tekst og bilder: Lene Heiberg

Publisert
Sist oppdatert

Lene Heiberg skal bruke ett år på å reise jorden rundt. Du kan følge hennes reise og opplevelser på DinSide Reise. Klikk her for å lese Lenes presentasjon av seg selv, tips for andre som planlegger en jorden rundt-reise, og beskrivelse av reiseruten.

Hva, planlegge?

Da jeg ankom flyplassen i San Jose, Costa Rica, slo det meg hardt i hodet at jeg kanskje burde ha planlagt ting litt bedre. Så langt hadde planleggingen min begrenset seg til et spørsmål på Lonely Planets ThornTree (www.thorntree.lonelyplanet.com) -- Hvor kan jeg finne en laidback karibisk atmosfære? Svaret var Puerto Viejo. Men for å komme dit trengte jeg penger. Bevæpnet med visakortet gikk jeg inn i en minibank og kom ut igjen 20 minutter senere, fullstendig forvirret. Så 1 dollar=407 colones, og 1 dollar= 7 nok, hvor mye trenger jeg for to uker på et sted der det ikke finnes banker? Det viste seg forresten senere at det er en kinarestaurant i Puerto Viejo som fungerer som en uoffisiell bank. Det er flaut å innrømme det, men jeg måtte få hjelp av taxisjåføren som ventet tålmodig på meg. Det vil si, jeg trodde han var en taxisjåfør, plutselig sto jeg hos et leiebilfirma og hadde leid meg en bil med sjåfør. Jeg lurer fremdeles på om jeg ble lurt på en eller annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer