Rent på tube

Den fjerner flekker, rengjør solbrillene uten riper, vasker silke og ull skånsomt og skummer i all slags vann. Billig og nyttig på en gang. Går det an, da?

Nylon-Vask på tube. Nostalgisk og nyttig. Foto: Karoline
Nylon-Vask på tube. Nostalgisk og nyttig. Foto: Karoline Vis mer
Publisert

Du har sikkert opplevd det: Det er en het kveld og en deilig restaurant. Du er på ferie og nyter livet. Smart som du er har du pakket lett, og den eneste silkeblusen i bagasjen er selvsagt antrekket for aftenen. Rødvin, olivenolje, deilige sauser… Selvsagt søler du litt, selvsagt blir blusen full av flekker og selvsagt er det fortsatt mange dager igjen av den deilige ferien.

Heldigvis trenger ikke gode råd være dyre. Ukens tips er det flere lesere som har kommet med. Det er en liten tube og lyder det velklingende navnet Nylon-Vask.

Spør mor

Har ikke du sett den før sier du? Både mor og mormor kjenner sikkert til denne blå tuben med det hvite kremaktige innholdet. Produktet ble, som navnet sier, laget for å holde nylon rent. Siden har det blitt mest kjent som et vidundermiddel for vindusvask, og den lille blå har nok funnet veien inn i de fleste norske hjem i løpet av de siste femti årene. Nylon-Vask ble utviklet av Ingvar A. Jensen, og i årevis produsert "hjemme". Nå er produktet overtatt av firmaet Jensen & CO på Skytta.

Fra silke til biler

Biler, vinduer, lampeskjermer, møbler… alt dette kan du etter produsentens anbefaling gjøre rent med Nylon-Vask. Neppe det du har mest bruk for på reise. Produsenten hevder imidlertid også at alt som kan vaskes, kan vaskes med Nyon-Vask. Alt av klær, fra robust bomull til skjør ull og silke, kan du altså rengjøre med dette middelet. Kjekt for deg som ikke tar med fulle klesskift for hele reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer