Respect, Barcelona

141 dager, 450 konserter, 20 sirkusopptredener og fredsfremmende dialoger. Barcelona Forum 2004 står nesten klart til åpningen den 9. mai i år.

Publisert
Sist oppdatert

I 1997 bestemte UNESCO seg for at det skulle arrangeres en fest som feirer menneskelig mangfold, med fokus på konflikter og menneskeskapte problemer. Man bestemte seg for Barcelona som første by ut. Den 9. mai slår katalanernes hovedstad opp dørene til tidenes kulturelle OL, Forum 2004. Ambisjonene er himmelhøye.

- Forum-dialogene er de intellektuelle og diskusjonsorienterte komponentene. Målsetningen er å generere konklusjoner om hvordan verden kan organiseres bedre og finne ut hvordan vi kan etablere felles verdier som gjør oss i stand til å takle globaliseringen, sier Eugenio Bregolat, spesialambassadør for Forum 2004.

Ta en snikstitt på sommerens største begivenhet i Spania.

Forum 2004 kjappe tall

Fem millioner besøkende300 millioner euro er satt av til arrangementet.300.000 kvadratmeter er utbygget til formålet141 dager2.000 kunstnere450 konserter105 spisestederFem store utstillinger190 musikk- og scenegrupper40 daglige forestillinger

Fred, respekt og musikk

Temaene for arrangementet er tredelt: bærekraftig utvikling, kulturelt mangfold og fredsskapende virksomhet. Forum 2004 har som mål å være et sted som dyrker frem disse kvalitetene gjennom et mangfold av uttrykk: internasjonale dialoger hvor 1.500 debattanter av betydelig størrelse – Gorbatsjov, Shirin Ebhadi og Gro Harlem Brundtland – deltar. Utstillinger, musikk, dans, språk og lingvistikk og mat – som kulturelle uttrykk er også viktige ingredienser under det gigantiske arrangementet i Barcelona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer