Restauranten som serverer mark

Og gjestene synes det smaker godt...

Foto: Jp.dk
Foto: Jp.dk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du av den sorten som fort blir grønn i trynet, så trenger du ikke lese denne saken. Den handler nemlig om en kroatisk restaurant som har meitemark på menyen, forteller Jyllands-Posten.

Joda, du leste riktig. Meitemark. Og for så vidt kan man jo spørre seg om meitemark egentlig er så mye verre enn snegler...

Uansett, det er restauranten Tellerus Medin i den kroatiske byen Zadar som har meitemark som sin spesialitet.

Det hele begynte med at eieren, Hana Medin, serverte sine venner en pai med mark i en privat middag (de er alle fortsatt venner). Hun bestemte seg likegodt for å sette mark på menyen i restauranten.

Se video fra restauranten her (hvis du har mage til det): www.jp.dk

Gjestene i videoen spiser mark med liv og lyst. Foto: Jp.dk
Gjestene i videoen spiser mark med liv og lyst. Foto: Jp.dk Vis mer


I videoen får du se hvordan kokkene tilbereder marken. De må ligge i vann i 24 timer, så kokes tre ganger ti minutter. Og voila, de er klare for å puttes i pastasausen, å pizzaen, i paien eller hvor det måtte være.

Mer om mat (som i hvert fall av litt flere regnes som spiselig: Les også vår reisereportasje fra en østersfarm i Frankrike - Saftig sommersynd

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer