Høstferie

Restplasser stuper

Du kan gjøre et høstferiekupp.

BADEKLARE STRENDER: Bademulighetene i Nice er fortsatt veldig gode med sine 22 grader. Foto: Odd Roar Lange
BADEKLARE STRENDER: Bademulighetene i Nice er fortsatt veldig gode med sine 22 grader. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Savner du sommeren allerede? Da er du ikke alene. Norske charteroperatører opplever så stor pågang fra nordmenn som leter etter restplasser at nettsidene ikke klarer å ta unna trafikken.

Og det er ikke bare hele eller doble uker som frister. Mange har også kastet sine øyne på en langweekend til varmere områder.

OVERRASKENDE: Om du har vært så uheldig å krympet et ullplagg i vask må du ikke tro at plagget må kastes. Løsningen på dette problemet finner du nemlig i dusjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Rivieraen

Tar du turen til Nice eller Cannes en av de kommende dagene så venter det 22,5 grader i vannet og 25 grader i lufta. Noe som vil være høyst trivelige tall for de fleste nordmenn.

- I tillegg til tradisjonelle charterreiser så tilbyr vi også fleksible pakkereiser til blant annet Portugal og Spania, som er satt sammen av hoteller vi har inngått kontrakter med og eksisterende ruteflytilbud. Med disse reisene får kundene naturligvis en mye større fleksibilitet, da det er avganger opptil sju dager i uka - dermed kan de være borte alt fra 3 til 30 dager, forteller kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo og fortsetter:

- Langhelger til Costa del Sol er også utrolig populært gjennom hele året. det samme er Mallorca både på våren, sommeren og høsten. Men her ser det ut til at det er temmelig fullt for de aller nærmeste dagene.

Priser til populære feriesteder akkurat nå

ReisemålAvreisedagAntall netterPrisReisearrangør
Cannes10. oktober32095Solfaktor
Gdansk9. oktober2995Tripx
Puerto Rico4. oktober73695Ving
Gran Canaria11. oktober75745Ving
Fuerteventura6. oktober76499Apollo
Fuerteventura13. oktober73598Apollo
Alanya4. oktober74175TUI
Playa del Ingles12. oktober74377TUI
(Alle priser gjelder fra Oslo for 1 person. Prisene er hentet 2. oktober)

Fulle feriefly

- Nå er det ikke mange muligheter igjen for å komme seg av gårde på høstferie i utlandet, sier Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving Norge, til DinSide.

Dersom man kan kaste seg rundt på kort varsel og hoppe på et fly fra Oslo til Gran Canaria på onsdag så kan du slippe unna med 3700 kroner for ei uke. Vær klar over at restplasser med kort tid til avreise må betales i sin helhet ved bestilling.

Nye restplasser legges ut fra alle reisearrangørene hver eneste dag. Og prisene synker fram mot avgang,

Du kan også sette sammen din egen pakke, dersom du kjøper flybilletten fra en reisearrangør og skaffer deg hotell på egen hånd.

- Kortere ferieturer basert på rutefly blir jo aldri helt fullt, vi beregner at vi har cirka 2000 gjester på pakketur med rutefly i de to høstferieukene i tillegg til alle de som reiser til sol og varme på våre egne fly, sier Zachrisson.

Men det er ikke bare sol og strand som lokker. Noen dager til en storby står også på ønskelista til mange.

Storbyferie

- Vi selger pakkereiser med rutefly til mange av verdens hjørner og storbyer, hvor langhelger naturligvis er utrolig populært om høsten, forteller Rivera i Apollo.

Hun nevner London, Roma, Budapest, Paris og Alicante som er på topplista over storbyene denne uka.

Ving-sjefen trekker, på sin side, fram noen dager i en storby som London, Paris, eller Barcelona eller noen dager i Sør-Frankrike eller Spania som populære reisemål akkurat nå.

Reiser du seinere i oktober kan du enkelt finne reise og to netters hotellopphold i Paris for 2500 kroner.

Har du et tips om fine feriesteder akkurat nå?

Har du et tips om fine feriesteder akkurat nå?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om fine reisemål akkurat nå? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer