Restplassferie med barn

Familien Loftås reiste på restplasstur til Lanzarote med to barn. Det gjør de gjerne igjen.

Bjørn Eirik Loftås og sønn på Texas Ranch på Lanzarote. Foto: BEL
Bjørn Eirik Loftås og sønn på Texas Ranch på Lanzarote. Foto: BEL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det skjedde ingenting som skulle tilsi at dette er noe som er skummelt å gjøre, sier familiefar Bjørn Eirik Loftås om sin første restplassreise.

Bassengområdet på familien Loftås' hotell. Foto: BEL
Bassengområdet på familien Loftås' hotell. Foto: BEL Vis mer
Loftås' leilighet. Foto: BEL
Loftås' leilighet. Foto: BEL Vis mer
Leiligheten til Loftås' reisevenner. Foto: BEL
Leiligheten til Loftås' reisevenner. Foto: BEL Vis mer

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.


Trygt på Lanzarote

Familien er nylig hjemkommet fra en uke i solen på Lanzarote. Det var første gang familien reiste på restplasstur, og valget falt på Lanzarote fordi de hadde mange venner som anbefalte dette som et relativt trygt sted for en uspesifisert reise.

- Vi skulle prøve restplass og satset på Lanzarote, fordi vi hadde hørt at man kan være rimelig trygg på å havne på bra hoteller der, sier Bjørn Eirik Loftås.

Og rådene viste seg å holde stikk. Familien Loftås havnet på Star Tours Blue Star hotell i Puerto del Carmen; et firestjerners leilighetshotell.

- Vi havnet på et hotell som vi sikkert kunne valgt hvis vi hadde reist spesifisert; det var ikke dårligere på noen som helst måte. Vi har tidligere vært på sydenreiser som har kostet 6.000-7.000 kroner og ikke fått bedre standard enn dette, sier Bjørn Eirik Loftås.

Reiste sammen, men fikk ikke bo sammen

Familien Loftås reiste sammen med en annen familie, som de håpet å få bo i nærheten av. Dette gikk imidlertid ikke. Mens familien Loftås ble plassert i Puerto del Carmen, ble deres venner sendt til Playa Blanca - en halv times kjøretur unna. Familiene prøvde å få omgjort hotellplasseringen slik at de fikk bo på samme sted, men det var vanskelig. Da måtte de i tilfelle reise til hotellet først og sjekke det.

- Det var tydelig avgjort før vi kom dit, så det var veldig vanskelig, forteller Loftås.

På tross av dette var begge familiene fornøyde med ferien.

- I begynnelsen synes vi det var litt dumt, men vi ble kjent med nye mennesker på hotellet, og det er jo kjekt det også, sier Loftås.

Familiene bestilte imidlertid ikke reisen sammen, og mener at dette kan ha hatt innvirkning på at de ikke ble plassert på samme sted.

Barnevennlig

Loftås' vennefamilie var i likhet med Loftås fornøyde med hotellet sitt.

- De fikk egentlig et bedre hotell enn oss; de hadde høyere standard og det var bedre for barna der, forteller Loftås.

Men begge familienes bosteder var i høyeste grad barnevennlige.

- På hotellet vårt var det flere basseng, blant annet barnebasseng, og det var masse aktiviteter for barn i Bamseklubben, sier Loftås.

Barnevennlig på destinasjonsstedet, men kanskje ikke like barnevennlig underveis. Loftås forteller at flyene var vanvittig trange, og at de ble plassert lang bak på flyene – barnefamilier eller ikke. Likevel:

- Vi opplevde få problemer, alt gikk veldig på skinner. Vi kommer til å reise på restplass igjen, avslutter Bjørn Eirik Loftås.

Les mer om ferie med barn:

 • Sy pakkereisen selv, reis mye billigere

 • Bok: Reis med barn

 • Nettressurser om reise med barn

 • På restplassloffen med barn

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer