Rettsløse barnefamilier?

FLY: Norwegian vil ikke stå ansvarlig for eventuelle skader på barnevogner underveis. Reisende med vogn tvinges til å underskrive samtykke ved innsjekk.

Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede hadde billett med Norwegian for en reise med barn og dertil nødvendig barnevogn. Ved innsjekk får jeg beskjed om at Norwegian ikke påtar seg ansvaret for eventuelle skader som kan oppstå på vognen underveis, og dette må jeg skrive under på før jeg får fullført innsjekkingen.

- Hvilke alternativer har jeg? Har jeg noe valg, spør jeg vedkommende i skranken, som forlegent svarer at nei, jeg har vel egentlig ikke noe valg.

- Men hvorfor er det slik, spør jeg videre?

- Fordi vi har blitt lurt så mange ganger av passasjerer som sender defekte vogner og som så påstår at vognen er blitt skadet underveis og krever erstatning fra oss, er svaret vi får i innsjekingsskranken på Gardermoen.

- Hva så dersom vognen blir skadet? Hvem har ansvaret, lurer vi?

- Det er slikt man kan ta med reiseforsikringen, får vi vite.

Vel, vognen må med og vi har egentlig ikke noe valg, vi må skrive under på at vi godtar ansvarsfraskrivelsen fra flyselskapet.

Skjør gjenstand

Den nye praksisen hos Norwegian er kun få uker gammel.

- Barnevognene blir skjørere og skjørere og går lettere i stykker nå enn de gjorde før. De reisende blir bedt om å pakke vognene forsvarlig, og vi betrakter den som en "skjør gjenstand", forklarer Anne Grete Ellingsen, informasjonssjef i Norwegian. Hengsler og slike ting ødelegges lettere, og dette kan gjerne ikke repareres lengre; man må kjøpe en helt ny vogn, og dette koster oss mye penger, sier hun videre. Vi henviser til reiseforsikringen ved en eventuell skade på vognen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer