Reuters: EU vil påby munnbind på fly

EU-kommisjonen vil onsdag anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at flyselskapene ikke trenger å la midtsetene stå tomme, melder Reuters.

MUNNBIND: Mens Norges smittevernveileder for luftfarten anbefaler å la midtsete stå ledig, kan EU kreve bruk av munnbind på flyreisene. Foto: NTB Scanpix
MUNNBIND: Mens Norges smittevernveileder for luftfarten anbefaler å la midtsete stå ledig, kan EU kreve bruk av munnbind på flyreisene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Også på flyplassen mener EU-kommisjonen at bør folk bruke munnbind, skriver nyhetsbyrået onsdag formiddag. Meldingen kommer kort tid før kommisjonen presenterer sine retningslinjer for en gradvis gjenåpning reiseliv og grenser mellom EU-landene.

EU skal etter planen legge fram sin strategi for reiseliv klokken 12:30 onsdag.

Folkehelseinstituttets (FHI) veileder for smittevern i luftfarten, anbefaler at man skal ha ett tomt sete mellom hver passasjer, samtidig som reisende som tilhører samme husstand kan sitte ved siden av hverandre.

FHI skriver samtidig at medisinske munnbind har en god filtreringseffekt, og det er disse munnbindene som brukes i helsetjenesten - som de er forbeholdt. Ikke-medisinske ansiktsmasker, dvs. hjemmelagde eller fabrikkproduserte ansiktsmasker av tekstiler, papir eller annet materiell, har derimot ukjent filtreringseffekt.

B«ruk av ikke-medisinske ansiktsmasker kan vurderes dersom andelen av befolkningen som er smittet, uten å ha symptomer, viser seg å være høy. Bruk av ikke-medisinske ansiktsmasker kan likevel ikke veie opp for, eller erstatte, andre forebyggende tiltak, slik som økt avstand mellom passasjerene i kabinen. Per i dag anbefales derfor ikke bruk av ikke-medisinske ansiktsmasker ved flyreiser», lyder rådene på FHIs nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer