Rica vil svanemerke hotellene sine

Hotellkjeden Rica søker om svanemerking av 20 av sine 48 hoteller.

Publisert
Sist oppdatert

Norske hoteller blir flinkere og flinkere til å tenke miljø. Nå søker altså Rica om svanemerking av 20 av sine 48 hoteller.

Strenge kriterier

For at et hotell skal få bruke Svanen, må det dokumentere at de bruker mindre vann, strøm, færre miljøskadelige kjemikalier og færre engangsprodukter. Hotellene må også vise at de håndterer avfallet sitt på mest mulig miljøvennlig måte.

I dag er 23 hoteller rundt om i Norge miljømerket med Svanen eller Blomsten (som er EUs miljømerking).

I første omgang vil Rica svanemerke 20 av sine hoteller, men planen er at flere skal få miljømerking etterhvert.

– Vi har som ledd i vår miljøsatsing valgt å strekke oss mot de strengeste kravene i hotellbransjen, sa konsernsjef Ole-Jacob Wold i en pressemelding.

- Vi har heldigvis kommet så langt i miljødebatten her til lands at folk spør hva den enkelte av oss kan gjøre. Nå trenger ikke våre miljøbevisste gjester ha alle svarene på hva det betyr å sove i sengetøy uten skadelige kjemikalier og hva det betyr for miljøet at det står lokalmat på menyen. Svanen på døra samler svarene på disse og andre spørsmål, sa hotellkjedens miljøsjef Lise Sunsby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer