Riga

Geografisk senter til de baltiske stater og Unesco-listet for sin jugend-arkitektur. Riga er dessuten blant de billigere storbyene, sammenliknet med Krakow, Budapest og Dubrovnik.

Publisert
Sist oppdatert

Riga er Latvias hovedstad, beliggende ved elva Daugava 16 kilometer sør for utløpet i Rigabukta. Byen ble grunnlagt av tyskerne i 1201, og var hansaby fra 1282. I dag har byen 765.000 innbyggere, hvorav drøye 40 prosent er russere. Latvisk er det offisielle språket, men det prates også russisk i stor grad, eller livisk, polsk etc.

Byen var en framgangsrik hansaby på 1200-1400-tallet, hvor de skapte seg stor velstand på bakgrunn av handel med sentral- og østeuropa.

>> Klikk her for å se bildespesialen fra alle byene

Vær og temperatur

Desember til februar er det rimelig kjølig i Riga, med temperaturer mellom null og minus fem-seks grader i gjennomsnitt. Juni til august er de varmeste månedene også her, som ellers i Europa, med en gjennomsnittlig makstemperatur på rundt 19 grader i juni, 20,5 grader i juli og 20 grader i august (ifølge The Weather Channel).

Severdigheter

Rigas historiske sentrumRigas historiske sentrum er oppført i Unescos liste over verdens kulturarv, på grunn av sine bygninger i art noveau/jugendstil. I kavlitet og kvantitet finnes det ingen i nærheten i hele verden, og det samme gjelder for byens 1800-talls arkitektur i trebebyggelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer