Rimelige netter i Roma

Det finnes faktisk billig og bra overnatting i Roma. Her er åtte forslag.

Publisert
Sist oppdatert

Synes du en tur til Roma høres bra ut? Du er ikke den eneste. Den italienske hovedstaden tiltrekker seg horder av turister hvert år.

Ikke så rart, da dette var Romerrikets hovedsete, noe som gjør byen til en arkitektonisk og historisk godtebutikk.

Se bilder her: Roma - en historisk bildespesial

Men hvor skal du bo? Som i alle populære turistbyer er det stive priser på overnattingen i Roma - og ofte er det ikke rare rommet du får for pengene.

Det finnes unntak. Her har vi samlet åtte bra og relativt rimelige romahotell. Noen av dem er ganske små, og de fleste er veldig populære, og blir dermed fort fulle. Vil du bo OK på budsjett i Roma bør du altså planlegge i god tid.

Les også: Roma på budsjett

Rimelige netter i Roma


The Beehive

Billig hotell/hostell en kort spasertur unna togstasjonen Termini. Her er det syv dobbeltrom, ingen med eget bad, og tre leiligheter som ligger 15 minutters gange unna hotellet. Disse tre leilighetene deler ett bad. I tillegg har hotellet en sovesal med plass til åtte personer.

The Beehives egen kafe er økologisk, og hotellet har en egen hage der man kan slappe av. Det er gratis internett på hotellet, og gratis å ringe italienske fasttelefoner.

Adresse: Via Marghera 8
Pris: Dobbeltrom fra 75 euro, cirka 600 kroner
På nett: The Beehive

Rimelige netter i Roma


Panda


Dette pensjonatet har en veldig bra beliggenhet, like ved Spansketrappen. Bygningen er gammel, og rommene små, men sjarmerende. Merk at ikke alle har eget bad. Fire av de 28 rommene har balkong ut mot bakgården. Hotellet har ingen frokostservering, men området er fullt av kafeer. Det betyr at det kan være støy om natten. Aircondition koster seks euro, cirka 50 kroner ekstra per natt.

Adresse: Via della Croce 35
Pris: Dobbeltrom fra 75 euro, cirka 600 kroner u/bad, 98 euro, cirka 780 kroner m/bad
På nett: Hotel Panda

Rimelige netter i Roma


Al Colonnato di San Pietro


Dette lille b&b'et drives av Rosa Maria Chirico, som eier leiligheten. Den ligger like vet Vatikanet, og damen leier ut tre dobbeltrom. Rommene er moderne, og alle har eget bad.

Frokosten, som vanligvis består av nystekte croissanter og fruktsalat, blir servert på rommene. Fru Chirico og hennes husholderske gir gjerne råd og tips om hva gjestene bør se i Roma.

Adresse: Viale delle Mura Aurelie 19
Pris: Dobbeltrom fra 70 euro, cirka 560 kroner
På nett: Al Colonnato di San Pietro

Rimelige netter i Roma


Casa di Santa Francesca Romana

Dette hotellet ligger i et palazzo fra middelalderen, og har 37 rom. I bakgården vokser appelsintrær, og i andre etasje er det et kapell der det holdes gudstjenester to ganger i uken. Huset var nemlig hjemmet til helgenen Francesca Romana en gang i tiden. Det er en religiøs gruppe som driver hotellet, men alle er velkomne som gjester.

Rommene er enkle, men ganske store, og mange har plass til tre gjester eller flere. Alle har eget bad. Hotellet serverer frokost. Fin beliggenhet i en stille bakgate i Trastevere.

Adresse: Via dei Vascellari 61
Pris: Dobbeltrom fra 115 euro, cirka 915 kroner
På nett: Casa di Santa Francesca Romana

Rimelige netter i Roma


Arco del Lauro

Dette b&b'et ligger også i Trastevere, og har fire rom. Rommene er enkle, men fine, og alle har eget bad.

I fellesarealet er det datamaskiner der man kan surfe på nettet, gratis varm drikke, guidebøker, og yoghurt og hjemmelaget lemonade. Frokost er inkludert i prisen, men den inntas på en utendørskafe like ved.

Adresse: Via Arco dé Tolomei 29/27
Pris: Dobbeltrom fra 95 euro, cirka 755 kroner
På nett: Arco del Lauro

Rimelige netter i Roma


Hotel Navona


Dette familiedrevne pensjonatet har god standard, selv om bygningen er et palazzo fra 1400-tallet. Originale og ubehandlede mursteinspartier og stukkatur i takene gir de 31 rommene et historisk preg.

Noen av rommene er små, men alle har egne bad. Vil du ha litt boltreplass, burde du bestille noen av de større (og litt dyrere) rommene.

Pensjonatet ligger like ved Piazza Navona.

Adresse: Via dei Sediari 8
Pris: Dobbeltrom fra 135 euro, cirka 1.075 kroner
På nett: Hotel Nanova

Rimelige netter i Roma


Daphne Inn


Dette b&b'et har blitt to - Daphne Veneto og Daphne Trevi. Begge ligger nær Piazza Barberini, en spasertur unna Trevifontenen. Høy standard på de 17 rommene, som er utstyrt med små kjøleskap og kaffe/tekoker. To av rommene deler bad, resten har egne bad. Noen av rommene har egen balkong, eller direkte utgang til bakgården. Frokostbuffeten er stor, og inkludert i prisen. Fri internettilgang i fellesarealet, og en lånemobil som kan brukes til å ringe lokalnumre.

Adresse: Via di San Basilio 55
Pris: Dobbeltrom fra 90 euro, cirka 715 kroner, u/bad, 130 euro, cirka 1.035 kroner, m/bad
På nett: Hotel Daphne

Rimelige netter i Roma


Hotel Smeraldo


Dette hotellet ligger like ved Campo de' Fiori, og har 66 rom, hvorav noen er ganske små. Hotellet har en liten takterrasse, og et frokostrom i kjelleren. Noen av rommene ligger i et anneks over gaten.

Merk at hotellet er populært blant fotballfans som kommer til Roma for å se sitt lag spille. Sjekk derfor klubbens kampdatoer før du bestiller...

Adresse: Vicolo dei Chiodaroli 9
Pris: Dobbeltrom fra 115 euro, cirka 915 kroner
På nett: Hotel Smeraldo

Alle foto: Hotellene

Les også: Slik finner du de beste hotellene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer