Ringenes Herre fra innsiden

En utstilling i London med kostymer og utstyr fra Ringenes Herre-filmene gir fascinerende innsikt i filmatiseringen av Tolkiens univers.Av: Silje Vestvik

Publisert
Sist oppdatert

- You shall not pass! brøler Gandalfs stemme til mengden på vei inn i en spesiell utstilling ved The Science Museum. Fra taket vaier lange bannere med våpenskjold fra Midgards mange folk, og veggene er dekorert med illustrasjoner av berømte Tolkienkunstnere.

Overalt henger klærne og utstyret til karakterer vi kjenner så godt fra kinosalen.

- Der er Frodo! Og se! Der er Gandalf sitt sverd! Ungene løper storøyd fra det ene utstillingsvinduet til det andre, og forteller hverandre høylydt hvor alt hører til i historien.

Fantastiske detaljer

Saurons enorme rustning, Galadriels hvite kjole og hobbittenes vandrerklær – kostymene er fantastiske også i virkeligheten. Arbeidet nedlagt i hver minste detalj imponerer, og synes desto bedre på nært hold. Hundrevis av gjenstander utgjør et variert utvalg i alle størrelser: Sverd og hellebarder, Sarumanns krystallkule, Treskjeggs hode, gule kontaktlinser til orkøyne og hobbitføtter og alveører i massevis.

Tolkiens epos gjenfortelles i og rundt glassmontrene, men publikum tas også med på en reise gjennom filmens design, teknikk og mytologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer