Ringenes Herre-land soleklar ferievinner

Ekspertene har talt. Reiseguiden Lonely Planet har spurt ansatte over hele verden hvilke tre steder de helst vil legge ferien sin til i år. Vinneren, i år som i fjor, er landet som har blitt udødeliggjort gjennom filmatiseringen av J.R.R. Tolkien-trilogien Ringenes Herre: New Zealand.

Publisert
Sist oppdatert

Filmversjonen av Ringenes Herre har nok bidratt sterkt til å rette søkelyset mot den vakre øygruppen i Stillehavet, og ihuga fans ventes å strømme til i mange år fremover.

Det er kanskje ikke så rart. New Zealand synes å ha alt: fra dype fjorder til stolte fjell (dette høres jo mistenkelig kjent ut) til gjørmepytter, geysirer, innsjøer og vakre, avsidesliggende strender. Nedenfor finner du lenker til bildespesialer over det spektakulære landskapet.

Her kan du lese om noen av de 150 forskjellige stedene Ringenes Herre ble spilt inn på, her kan du se bilder fra noen av dem og her kan du se enda flere.

Men New Zealand er mer enn en jakt på filmlandskap. Som en av Lonely Planets ansatte oppsummerte det: "Det var en grunn til at de filmet Ringenes Herre der."

Og den grunnen er i grunnen ganske mange grunner. Ingen ord synes å være for gode for øyriket. De vennlige kiwiene er kjent for en sterk kulturell bevissthet, noe som kan gi en spesielt interessant kulturopplevelse. Landet holder en god vestlig standard i tillegg til et lavt prisnivå. Dessuten er New Zealand et trygt land å oppholde seg i, det er geopolitisk sikkert, og, som en av medarbeiderne særlig påpeker: det er fritt for atomteknologi - verken våpen, ubåter eller kraftverk er tillatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer