Ringes ned

Nordmenn flykter.

VIL BORT: Det ufyselige været har gjort at nordmenn vil bort. Foto: Berit Keilen / NTB
VIL BORT: Det ufyselige været har gjort at nordmenn vil bort. Foto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Publisert

Påska bød på knall vårvær over store deler av landet, og helt fram til forrige helg, kunne det virke som at vinteren hadde vinket farvel for godt.

Søndag slo det imidlertid om, og nå laver snøen ned på deler av Østlandet.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Folk vil vekk

Dette har gitt mange lyst til å flykte til sørlige breddegrader. I hvert fall om vi skal tro reiseaktører.

- I dag er det jo temmelig trist og kaldt ute. Det merkes. Telefonene strømmer på og sammenliknet med påskeuka med sol har vi nærmest en dobling i trafikken inn til siden nå, rapporterer kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera til DinSide.

Hun forteller at salget har gått over all forventning siden januar, med økninger nærmest fra uke til uke, og at det dersom det fortsetter i dette tempoet, kan det bli vanskelig å finne restplasser til sommeren.

Det heftige væromslaget har også gitt effekt på sidene hos Restplass.no.

Daglig leder Hans Christian Birkeland kan melde om dobling av trafikken på nettsidene søndag og mandag, kontra de to dagene før.

Når vi prater med ham tirsdag formiddag, er det for tidlig å si hvordan den dagen blir, men Birkeland regner med minst like mye pågang.

Dropper 17. mai

Mai byr også på en del fridager, og med fridager 17. og 18, mai, rett før en inneklemt fredag, er det gode muligheter for å stikke av uten å bruke opp for mye av årets ferie.

Overfor NRK melder både SAS og Norwegian om usedvanlig stor pågang denne uka i år.

- Grunnet stor pågang har vi valgt å sette opp ekstraavganger til Barcelona, Palma og Malaga for å dekke etterspørselen i denne perioden, sier Eline Hyggen Skari, seniorkommunikasjonsrådgiver hos Norwegian til statskanalen.

Også andre reiselivsaktører merker denne trenden:

- 17. mai-uka er nærmest utsolgt fra hele landet, så det er ingen tvil om at vi benytter oss av de ekstra fridagene til å reise sørover, melder kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo.

Slik er det også hos Ving.

- Uka med 17. mai og Kristi himmelfart ble tidlig utsolgt. Her var det mange som var gode på å planelegge, melder landssjef Marie-Anne Zachrisson til DinSide.

Tilbake hos Restplass.no, presenterer Birkeland en graf som er ganske så billedlig.

Den viser at 17. mai helt klart er den dagen i mai måned der det norske folk har tenkt seg ut av landet.

I VÆRET: Mange nordmenn har tydeligvis tenkt seg ut av landet på nasjonaldagen, ifølge statistikk fra Restplass.no
I VÆRET: Mange nordmenn har tydeligvis tenkt seg ut av landet på nasjonaldagen, ifølge statistikk fra Restplass.no Vis mer

Han forteller at det er langhelger og storbyferie som er det store hos dem før sommeren, og sett alle dager under ett, er det en by som skiller seg ut.

- Gdansk er veldig populært. Det er en kort flytur, og levekostnadene i Polen, er noe helt annet en her hjemme, kommenterer han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer