Risikoen ved røde reiser

Flere og flere land i Europa er røde. Dette risikerer du om du reiser til røde land.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Torsdag ble det klart at enda flere land i Europa blir røde. Dette gjelder Italia og Slovenia, Vatikanstaten og San Marino.

I tillegg ble seks svenske regioner gule: Örebro, Gotland, Värmland, Västernorrland, Jämtland og Västerbotten i Sverige. Og det samme med danske Sjælland (ikke region Hovedstaden).

Innreisekarantenen for Kypros ble samtidig hevet, da det gikk fra rødt til gult.

Dette betyr at det kun er et fåtall land som er gule, og som du altså fremdeles kan reise til uten å måtte i innreisekarantene ved retur til Norge.

Men selv om mange land nå er røde, betyr det ikke at du ikke kan dra dit. Det er fullt mulig å reie til de røde landene - og det kan til og med være rasende billig: Ryanair har for eksempel dumpet prisene og selger nå flybilletter til alle sine destinasjoner for 49 kroner én vei.

Dette skal du imidlertid være oppmerksom på at du kan risikere, dersom du velger å reise til røde land på tross av myndighetenes reiseråd og klare anbefalinger:

#1: Fraråder alle reiser

Det første du skal vite, er at det offisielle reiserådet fra norske myndigheter er klart:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer