Risør

Trehusidyll på sitt beste. Risør er første byen ut i vår lille sørlandsoversikt.

Publisert
Sist oppdatert

Den hvite by ved Skagerrak

Risør er en av Europas best bevarte trehusbyer og er en sann arkitektonisk perle. Skjærgård rett ut mot det åpne havet og hvite, små trehus som står skulder til skulder rundt havnebassenget. Her kan du sette deg på bryggekanten med en pose ferske reker, eller med et leskende glass på en av de mange uterestaurantene, og nyte sommeren.

Byen er kjent for sin trebåtfestival, som i år går av stabelen 6. til 8. august. Trebåtfestivalen er landskjent, og samler alle med interesse for trebåter og mange fler. Konserter, underholdning og folkefest tre dager til ende. Under årets festival opptrer blant annet Magnolia Jazzband. Risør by arrangerer for øvrig også en kammermusikkfestival hvert år, og har et kjent kunsthåndverkmarked.

Av andre severdigheter kan det gamle kanonbatteriet Kastellet på Tangen, Den Hellig Aands Kirke, Risør Akvarium, Risør Museum, jettegrytene på Sild, som er noen av Europas største og Risør Kunstpark, Galleri Villvin og Risør Kunstforum nevnes.

Middag i havgapet

For de kulinariske opplevelser anbefales fyret på Stangholmen, like utenfor Risør, som er gjort om til restaurant og kro og har båtforbindelse hele dagen. En unik opplevelse å spise fersk sjømat midt i havgapet. Prøv også Risør Kunstpark, Spisestedet Buene eller Brasserie Krag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer