Tusenvis av gratisbilletter:

Rives vekk

Ellevill respons på turiststunt.

STOR PÅGANG: Hong Kong er gira på å få turistene tilbake, og folk går mann av huse. Foto: Shutterstock
STOR PÅGANG: Hong Kong er gira på å få turistene tilbake, og folk går mann av huse. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et turistgrep av det mer uvanlige slaget, har ført til ellevill pågang av reisehungrige folk fra hele verden.

Det melder blant andre CNN.

I mars i år meldte nemlig myndighetene i Hongkong at de skulle dele ut 500 000 gratis flybilletter for å få turistene tilbake etter tre år med coronastenging.

Billettene har blitt delt ut i puljer siden mars. Samme måneden som byen fjernet de siste av de strenge coronareglene, ifølge Euronews.

Gratisbillettene er fordelt mellom flyselskapene Cathay Pacific, HK Express, Hongkong Airlines og Greater Bay Airlines. 65 prosent av dem er tilgjengelig fra selskapenes egne kanaler.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

De ble tilgjengelig for europeere i mai, men kvoten er allerede blitt delt ut. Billettene ble gitt bort på forskjellig vis. Det kunne være førstemann til mølla eller kjøp en og få en gratis, eller loddtrekning.

Ifølge CNN skal det være stor rift om gratisbillettene.

De har snakket med en passasjer fra New York, som prøvde å skaffe seg en gratisbillett med Cathay Pacific. Vedkommende fortalte at han måtte vente en halvtime bare for å få logget seg på, og at det var lange digitale køer lenge før billettene i hele tatt var tilgjengelige.

Kampanjen med gratisbilletter skal vare til og med september.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer