Robinsons favorittøyer

Bocas del Toro er Panamas nyoppdagede strandperle. Det er billig, det er vennlig og dra du hjem så vakkert.

Publisert
Sist oppdatert

Vi drømmer alle om dem på denne tiden av året - grønne små palmeøyer, omgitt av glassklart vann og med en stripe hvit strand rundt kanten. Akkurat som en tropisk margarita som roper om å bli slukt i høstmørket.

Du får en smak av dem daglig i beste sendetid på TV. Robinson-gjengen krangler og konspirerer seg gjennom ukene på øyer så vakre at alle bekymringer egentlig burte støvet ned i bambushytta.

DinSide reiste vi til en av de aller mest populære øygruppene for opptak av Robinson, eller Survivor, som serien heter på engelsk. Og ja, vi ble litt kranglete vi også - når tiden var inne for å tvinges på flyet hjem til Norge.

Postkort med gjemte sjørøverskatter

- Ser du de hullene hvor vannet har samlet seg der borte? De er etter folk som har gravd etter sjørøverskatter.

Gjørmete vann pipler ut fra grunnen og i et hull inne i jungelen, bare noen skritt fra den øde stranden vi nettopp har landet på. Ved siden av vannhullet ligger noen store rustne tanker og skrapjern som ligner på graveutsyr.

- Det stammer fra franskmenn tidligere dette århundret. De lette etter gjemte sjørøverskatter fra den tiden den kjente sjørøveren Henry Morgan herjet i områdene her. Av og til har vi folk på skattejakt rundt på øyene nå også - men det er få som har lykken med seg, sier José.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer