Rock i Gamlebyen

Vi vil ha rock skrek ungdommen etter å ha sett Blackboard Jungle (Vend dem ikke ryggen) med Bill Haleys Rock around the clock på Saga kino på 50-tallet. I 2004 er vi uten tvil like hungrige, og når Black Debbath sparker i gang årets Øyafestival på torsdag er vi endelig i gang...

Publisert
Sist oppdatert

Over 30.000 til Middelalderparken

Sommerens Øyafestival har i år satt ny rekord, og festivalpass og dagsbilletter til alle dagene er utsolgt.

Festivalledelsen forventer over 30.000 publikummere i løpet av de tre dagene festivalen varer, pluss over 5.500 besøkende på Klubbdagene.

Vi er utrolig fornøyde med dette, ikke minst tatt i betraktning at vi utvidet arrangementet fra to dager i fjor til årets tre dager. Responsen på den ekstra festivaldagen fra vårt publikum har vært utrolig positiv, noe billettsalget er et uttrykk for, skriver ledelsen på Øyafestivalens nettside.

Elektro, rock og soft fokus

Er du en av de heldige 30.000 kan du altså se frem til sus og dus i Middelalderparken i Gamlebyen, stedet som danner rammen rundt Øyafestivalen, hele tre dager til ende. Her nyter du kremen av norsk musikk samt store utenlandske navn på tre utescener langs vannspeilet, Enga, Sjøsiden og Vika. Om du vil rusle eller svømme mellom scenene er også opp til deg, selv om et bad i vannspeilet kan få interessante konsekvenser.

I år spiller til sammen 50 band på festivalen, i tillegg til rundt 50 øvrige band som opptrer på Klubbdagene. På festivalområdet i år er blant annet Euroboys tilbake med soft fokus og vestkystrock, til glede for trofaste fans. Det stilles også store forventninger til det franske tospannet Air og den gatesmarte engelske "geezer'n" i The Streets. Et hett tips er også den genierklærte plankebygutten Fred Ball med sitt Pleasure samt Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Gluecifer, The Soundtrack of Our Lives, WE, Minor Majority, Silver m.fl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer