Rock n’ stroll trail

Øl og musikk - U2, The Hothouse Flowers og Sinéad O'Connor henger igjen i veggene på Dublin-pubene. Den som besøker de legendariske stedene bør følge med, for det er slett ikke umulig at de kjente irske musikerne stikker innom.

Publisert
Sist oppdatert
Disse gutta remjer Jimi Hendrix-låta Hey Joe i Tempel Bar. Morgendagens U2?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Disse gutta remjer Jimi Hendrix-låta Hey Joe i Tempel Bar. Morgendagens U2?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Rock n’ stroll trail

  1. Rockeruta gjennom Dublin


- Det blir alltid litt crazy utpå kvelden, gliser Mahon blidt over en hvitskummet Guinness på The Dubliners debutpub, O’Donoghues i Merrion Row, Dublin.

I kroken høvler fire karer på fiolin, gitar og banjo. Flere hundre mennesker har stappet seg inn på noen titalls kvadratmeter, og de gynger entusiastisk og dulter vennskapelig i hverandre. Bartenderen står på bardisken og holder opptelling over hvor mange glass han må fylle opp. Delvis tannløse gubber, fregnete chaps, ungjenter i kortkorte miniskjørt over nakne, vinterbleke bein og litt for hardt sminkede bestemødre har alle matvett nok til å ta enda en Guiness.

Rock n’ Stroll Trail

Det var på O’Donoghue’s The Dubliners, som rappet navnet sitt fra landsmannen James Joyces novellesamling ved samme navn, kom sammen i 1962. Siden den gangen har gruppen herjet britiske hitlister, og hvem husker vel ikke den klassiske drikkelåta Seven drunken nights? Puben i Dublin sentrum er en av 22 steder som inngår i Rock n’ Stroll, en pub-til-bar-til-klubb-rute som vier seg til irsk rockehistorie. Denne ruta forteller historiene bak de store irske artistene. U2, the Craneberries, Sinéad O’Connor, The Hothouse Flowers og selvfølgelig The Dubliners, er noen av dem som henger igjen i veggene på Dublin-pubene. Og pubene hvor de kjente musikerne rev av sine første riff, lever – og svinger - den dag i dag.

Les mer:
Dublins rock- and-stroll-puber

Irland

Full attraksjonsoversikt
Hahaha, Dublin er en vits


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer