Rockeruta gjennom Dublin

22 puber, restauranter og steder. Dublin-ruta The Rock n’ Stroll Trail handler om steder som var viktige for de musikerne som har smelt Irland opp på det internasjonale musikk-kartet.

Publisert
Sist oppdatert
The Hothouse Florwers spilte for øl på The Duke.

Foto: www.hothouseflowers.com Foto: hothouseflowers.com
The Hothouse Florwers spilte for øl på The Duke.

Foto: www.hothouseflowers.com Foto: hothouseflowers.com Vis mer

Rock n’ stroll trail

  1. Rockeruta gjennom Dublin


Ruta starter opp på Dublin Tourism Center i Suffolk Street og tar for seg 22 steder som har vært viktige steder for musikere som The Cranberries, Thin Lizzy og Sinéad O’Connor, det være seg debutsteder, innspillingssteder og forretninger.

Hothouse Flowers på The Duke

Puben het tidligere Tobins, og det var her Fiachana O Braonain, Peter O’Toole, Liam O Maonlai, senere kjent som The Hothouse Flowers, spilte for betaling i Guiness.

(Duke street)

Ekstern lenke:
The Hothouse Flowers

Bob Gledof og Boomtown Rats

Det var på Bewleys i Grafton Street Bob Geldof skrev slageren Rat Trap. Det sies at det var her gruppen debuterte, og at Geldof var iført en rød ermeløs skjorte med påskriften Geldof is God.

(Grafton Street)

Skroll ned

Lady-in-red-Chris

Chris de Burgh startet opp sin karriere som underholder på Captain America på syttitallet, lenge før Lady in red smøg seg inn på hitlister og på husmorstereoen over hele jorda.

(Grafton Street)

U2

Bono, The Edge, Larry Mullen og Adam Clayton traff hverandre på Mount Temple comprehensive school i 1977. Mars det påfølgende året vant de fire Dublin-gutta en band-konkurranse og fra da av og i to år fremover ble det konserter på The Dandelion Market, The Baggot Inn og Moran’s Hotel. Resten er musikkhistorie.

Ekstern lenke:
U2

(Dandelion Market, Chapel Street fra Temple til York Street, The Baggot Inn i Baggot Street har livemusikk hver kveld.)

The Dubliners

Det var på O’Donooghues The Dubliners traff hverandre. Den vesle puben svinger fortsatt minst like bra som den gang The Dubliners herjet her i 1962.

(Merrion Row)

Thin Lizzy og Phil Lynott

Phil Lynotts berømte Old town-video ble spilt inn på den trafikkerte Ha' Penny Bridge.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Phil Lynotts berømte Old town-video ble spilt inn på den trafikkerte Ha' Penny Bridge.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Phil Lynnott vokste opp i Crumlin, nord i Dublin, hos en enslig mor. Da Lynott døde i 1986 etter et hardt rockeliv, hadde han og Thin Lizzy satt Irland på kartet musikalsk. Whiskey in the jar og The boys are back in town var formidable hits. Musikkvideoen til låta Old Town ble spilt inn på smale, hvitmalte smijernsbroa Ha’ Penny Bridge.

The Cranberries

The Cranberries hadde ved milleniumsskiftet solgt 30 millioner plater. Sin første opptreden hadde gruppen på The Rock Garden, som nå lever i beste velgående som Eamonn Dorans.

(Crown Alley)

Ekstern lenke:
The Cranberries

Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor var 14 år i 1982, og hun debuterte da med bandet Tua Nua. Hun jobbet ved siden av som servitør på Bad Ass café i den nå småtrendy bydelen Temple Bar. Bad Ass Café serverer fortsatt pasta, pizza, mexicansk og veggismat.

(Crown Alley)

Ekstern lenke:
The Bad Ass Café

Kilde: Dublin Tourism

Tilbake til innledningsartikkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer