Rockeruta gjennom Dublin

22 puber, restauranter og steder. Dublin-ruta The Rock n’ Stroll Trail handler om steder som var viktige for de musikerne som har smelt Irland opp på det internasjonale musikk-kartet.

Publisert
Sist oppdatert

Ruta starter opp på Dublin Tourism Center i Suffolk Street og tar for seg 22 steder som har vært viktige steder for musikere som The Cranberries, Thin Lizzy og Sinéad O’Connor, det være seg debutsteder, innspillingssteder og forretninger.

Hothouse Flowers på The Duke

Puben het tidligere Tobins, og det var her Fiachana O Braonain, Peter O’Toole, Liam O Maonlai, senere kjent som The Hothouse Flowers, spilte for betaling i Guiness.

(Duke street)

Ekstern lenke:The Hothouse Flowers

Bob Gledof og Boomtown Rats

Det var på Bewleys i Grafton Street Bob Geldof skrev slageren Rat Trap. Det sies at det var her gruppen debuterte, og at Geldof var iført en rød ermeløs skjorte med påskriften Geldof is God.

(Grafton Street)

Skroll ned

Lady-in-red-Chris

Chris de Burgh startet opp sin karriere som underholder på Captain America på syttitallet, lenge før Lady in red smøg seg inn på hitlister og på husmorstereoen over hele jorda.

(Grafton Street)

U2

Bono, The Edge, Larry Mullen og Adam Clayton traff hverandre på Mount Temple comprehensive school i 1977. Mars det påfølgende året vant de fire Dublin-gutta en band-konkurranse og fra da av og i to år fremover ble det konserter på The Dandelion Market, The Baggot Inn og Moran’s Hotel. Resten er musikkhistorie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer