Rødt kort til fulle bråkmakere

Gule og røde kort er ikke lenger bare forbeholdt fotballens verden.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal nemlig en rekke utesteder i Australias nest største by, Melbourne, innføre gule og røde kort for å få bukt med fulle bråkmakere. Det melder den australske avisen The Herald Sun.

Når noen viser tegn til å lage trøbbel, vil de bli møtt med et gult kort, og beskjed om at om de ikke skjerper seg, vil de bli kastet ut.

Dersom de likevel fortsetter å skape dårlig stemning, vil de få rødt kort, og bli geleidet ut av utestedet.

Er dette en god idé? Si din mening i debatten nederst!

Det nye advarselssystemet er et samarbeid mellom byrådet i Melbourne og rundt hundre av byens utesteder. Systemet skal testes ut om kort tid.

LES OGSÅ: Fem farer i fylla

Vil ringe og advare

Planen er videre at utkasterne skal kunne ringe til andre barer i område og advare om hvilke personer som de ikke burde slippe inn.

- Det er viktig at de som har fått rødt kort ikke bare finner seg en annen pub, sier Melbournes borgermester, Robert Doyle.

Derfor vil Doyle at byens utesteder skal ha et felles walkie talkie-nettverk, slik at de kan holde øye på "utviste spillere".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer