Rødt kort til fulle bråkmakere

Gule og røde kort er ikke lenger bare forbeholdt fotballens verden.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal nemlig en rekke utesteder i Australias nest største by, Melbourne, innføre gule og røde kort for å få bukt med fulle bråkmakere. Det melder den australske avisen The Herald Sun.

Når noen viser tegn til å lage trøbbel, vil de bli møtt med et gult kort, og beskjed om at om de ikke skjerper seg, vil de bli kastet ut.

Dersom de likevel fortsetter å skape dårlig stemning, vil de få rødt kort, og bli geleidet ut av utestedet.

Rødt kort til fulle bråkmakere


Er dette en god idé? Si din mening i debatten nederst!

Det nye advarselssystemet er et samarbeid mellom byrådet i Melbourne og rundt hundre av byens utesteder. Systemet skal testes ut om kort tid.

LES OGSÅ: Fem farer i fylla

Fyllebråk

Bør fulle bråkmakere på byen få gult og rødt kort? (Avsluttet)
Ja, det er strålende idé(72%)
Nei, det vil skape mer trøbbel(15%)
Usikker(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vil ringe og advare

Planen er videre at utkasterne skal kunne ringe til andre barer i område og advare om hvilke personer som de ikke burde slippe inn.

- Det er viktig at de som har fått rødt kort ikke bare finner seg en annen pub, sier Melbournes borgermester, Robert Doyle.

Derfor vil Doyle at byens utesteder skal ha et felles walkie talkie-nettverk, slik at de kan holde øye på "utviste spillere".

- Da kan de kommunisere med de andre nattklubbene og advare mot personer som har blitt kastet ut, sier Doyle til The Herald Sun.

Les også: Aldri mer fylleringing

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer