Røffe Lisboa

Alfama er Lisboas eldste og fattigste kvarter, men likevel et av de mest sjarmerende. Se bildene.

Alfama sett fra oven. Ett av få distrikter som overlevde flodbølgen i 1755, og som nå ulmer av liv og kontraster. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Alfama sett fra oven. Ett av få distrikter som overlevde flodbølgen i 1755, og som nå ulmer av liv og kontraster. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se bilder fra Alfama her...

Alfama har sitt navn fra det gamle arabiske ordet al-hama, som betyr foss eller kilde. Noe det fortsatt er i dag, men som en kilde til en annerledes reiseopplevelse.

Den fattige bydelen er den tettest befolkede i hele Lisboa, hvor de fattige bor i statskontrollerte leiligheter. Leilighetene med utsikt over vannet, hadde nok vært attraktive for mange eiendomshaier, men blir nøye kontrollert av staten for å vedlikeholde den gamle arven og det postkort-imaget husene gir Lisboa.

Dette var også et av veldig få distrikter som overlevde den store tsunamien som skylte innover hovedstaden i 1755. På grunn av de bratte åsene, som nesten får klesvasken til å henge inn i de gamle vinduene, klarte ikke flodbølgen å vaske bydelen på havet.

Her finner du hundrevis av små blindveier, bakgater og vridde trappeoppganger. Barn leker og løper rundt i gatene, de voksne sitter på café og skravler. Mange av dem er bare et lite hull i veggen.

Så hopp på Lisboas mest kjente trikk, nummer 28 fra sentrum, og bli med oss på en rundtur i Alfama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer