Rom mot snorking (!)

Hotellkjede har forsøkt snorkedempende rom.

Snorkeabsorberende rom har blitt testet ut ved ni hoteller. Den takknemlige kvinnen i sengen, og den ikke-snorkende mannen er imidlertid ikke gjester, men modeller på hotellets pressemateriell. Foto: Crowne Plaza
Snorkeabsorberende rom har blitt testet ut ved ni hoteller. Den takknemlige kvinnen i sengen, og den ikke-snorkende mannen er imidlertid ikke gjester, men modeller på hotellets pressemateriell. Foto: Crowne Plaza Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni hoteller har testet ut snorkeabsorberende rom i sommer. I tillegg til at de ønsker oppmerksomhet (som de nå har fått), baserer de seg på britiske undersøkelser (utført i mai blant 1.000 respondenter) som antyder at mer enn halvparten av par mister mellom en og fem timers søvn hver natt på grunn av støy og snorking fra partneren.

Les også: Hotellet der ingen menn får sove

Dette har de gjort:

  • Lydtette vegger, som også skal absorbere høye frekvenser, og dempe støy. Eggkartonglignende strukturer på veggene reduserer støy (også kjent fra blant annet lydstudioer).
  • Lydabsorberende sengegavl skal ytterligere bidra til å dempe støy.
  • En sengekile (se bildet over) påvirker den sovende til ikke å ligge på ryggen, den verste stillingen for snorkere.
  • "Antisnorke-puter" med spesielle magneter i, skal etter sigende bidra til å åpne luftveiene, og hindre at vevet i svelget vibrerer.
  • Maskiner som sender ut hvit støy, skal hjelpe til å drukne snorkelydene.

Les også: Snorke-remediene virker ikke

De ni Crowne Plaza-hotellene som har testet rommene ligger i City i London, Hamburg, Paris, Milano, Madrid Airport, Vilamoura Algarve, Brussel Airport og Amsterdam Schiphol. Forsøket ble gjennomført i månedsskiftet juni/juli, så nå gjenstår det å se om tilbakemeldingen fra brukerne er så positiv at dette blir et fast tilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer