Roma: Mett med stil

DinSides utsendte, ”Pasta” og ”Basta” har foretatt en kulinarisk rundtur i Romas restaurantverden. Bli med og utforske et av verdens fremste kjøkken.

Fontene i Roma. Fikk mannen for mye å drikke? Dommen ble i alle fall å bære tønnen til evig tid.
Fontene i Roma. Fikk mannen for mye å drikke? Dommen ble i alle fall å bære tønnen til evig tid. Vis mer
Publisert

- And now dessert! Sier kelneren på restauranten Piccola Roma. Vi er litt mette, klager vi forsiktig. - Well, you know you only liva once so you might as well eat! Så dermed basta! Og dermed dessert!

Det var Lucullus han het, aristokraten og livsnyteren som holdt de enorme orgiene på Julius Ceasars tid. Måltider som gjerne strakk seg over døgn og hvor gjestene med jevne mellomrom måtte kile ganen for å tømme magen så de fikk plass til neste rett. Vår kelner heter ikke Lucullus, men fornemmelsen er der. Definitivt!

Restauranter er for de fattige

Å spise på restaurant i Roma er fattigmannsmåten. Eller det var slik det begynte, stakkars nødne som ikke hadde råd til eget kjøkken ble tvunget ut i gatene og måtte ta til takke med sparsom kost som pasta, pizza og bruschettaer. Slik oppsto restauranttradisjonen her og det er jo en vakker tanke, i hvert fall helt til en svært så moderne regning deiser ned blant restene på bordet.

Morgenstund – sukker i munn

Med et utgangspunkt i dagens ulike måltider kaster vi oss ut i den evige stads enorme kulinariske utvalg. I Roma startes dagen som så mange andre steder med en frokost. Mens vi nordmenn koser oss med kneip, syltetøy og kornblandinger, har italiernene en litt underlig hang til søtsaker tidlig på dagen. Til frokost serveres gjerne et assortert utvalg av alle slags kaker, gjerne ispedd ekstra med sukker og krem. Det går greit å forsøke, men finner du dette kvalmende kan du søke trøst i de fylte paninis på espressokafeen på hjørnet. Alternativt har større hoteller ofte kontinentale frokostbuffer som er åpne også for andre enn hotellets egne gjester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer