Roma: Prissjokk på storbyromantikk

Det er ikke likegyldig hvilket flyselskap du velger når du skal besøke Italias hovedstad. Mer en 9.000 store skiller den billigste og den dyreste flybilletten til romantikkens vugge.

Publisert
Sist oppdatert
Kast en mynt i den berømte Trevi-fontenen og du får komme tilbake til romantikkens hovedstad.
Kast en mynt i den berømte Trevi-fontenen og du får komme tilbake til romantikkens hovedstad. Vis mer

Roma: Prissjokk på storbyromantikk

  1. Tur for to til Roma: Fra 3.682 til 22.034 kroner.


Vi lar leserne bestemme, og denne uken har det store flertall, 31 prosent, stemt på at vi skal teste priser på flyreiser til den romantiske storbyen Roma.

I denne ukens pristest har vi sjekket priser på flybilletter til helgen 23. - 25. april og Kristi Himmelfartshelgen 19.- 23. mai. Resultatet er forbløffende. Mer enn 9.000 kroner skiller de billigste og dyreste billettene

Vi drømmer om Roma og reiser til London. Her kan du se hvilke andre byer vi drømmer om - og hvilke byer vi reiser til.

Lillesøster: Testens billigste

Braathens averterer med billige billetter til de fleste europeiske storbyene vi har lyst til å besøke. Vi prøver Roma. På første forsøk får vi en billigbillett en vei, og en litt dyrere en annen vei, men prisen er det uansett ingen ting å si på: 2.091 kroner. Og vil vi reise Kristi Himmelfartshelgen blir det enda billigere: 1.841 kroner.

Et søk på restplass.no ga flere resultater. For 3.674 kroner kan du fly fra Oslo via Amsterdam til Roma - Leonardo da Vinci med KLM. Brussels Airlines flyr via - ja nettopp - Brussel for 3.918 kroner.

I mai blir det enda billigere og du kan fly via Warzawa med LOT - Polish Airlines for 3.329. Brussels Airlines flyr deg via Brussel for 3.918 kroner også denne helgen.

KLMs egne nettsider fant vi billetter i april til 3.620 kroner, rundt 50 lappen billigere enn en med Restplass, og for maihelgen, som ikke ble hentet frem på Restplass fikk vi et tilbud på

Din mening:

Hvilken by vil du vi skal sjekke flyprisene til neste gang? (Avsluttet)
Lisboa(29%) 94
Havanna(21%) 70
Nice(21%) 70
Madrid(16%) 51
Stockholm(7%) 23
Glasgow(6%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Endelig skjønt det?

"Internett var visst ingen døgnflue alikevel. Nå finner du også våre billige flyturer på internett," sier Lufthansa i sin siste, og herlig selvironiske reklamekampanje. Vi prøver. At det er nytt, er det liten tvil om. Det dukker opp flere feil underveis, ukjente sådanne, men til slutt sitter vi igjen med to akseptable priser: 4.789 og 4.289 kroner. Disse prisene er inkludert en 50 kroners rabatt for å bestille på internett.

Storebror: Testens dyreste

SAS sto for det desidert dyreste alternativet. Trass i kampanjepriser som lovet gull og billige flybilletter ville det kostet 11.017 kroner for aprilhelgen og 10.507 kroner for 19. - 23. mai.

Nå skal det sies til flyselskapets forsvar at det finnes billigbilletter - og det er oversiktlig å se når en kan få fatt i dem. Dette fikk vi også melding om da vi bestilte, på en ryddig og ordentlig måte. Men det er altså dessverre stort sett bare ukedager, og langt fra de datoene vi valgte. Skulle du ha muligheter for en fleksibel ferie derimot, reiser du til Roma, med "testens dyreste" flyselskap for 2.717 kroner.

Et kunststykke!

Go to Gate har klart et riktig mesterstykke. Da vi søkte på SAS sine nettsider kostet flybilletten i aprilhelgen over 11.000 kroner. På Go to Gate får vi en tur-retur samme helg, med SAS den ene veien og Lufthansa den andre veien til 3.278 kroner.

Går vi ut fra at SAS og Lufthansas billetter koster det samme i dette tilfellet, blir det altså tre ganger dyrere å handle direkte hos SAS.

For maihelgen får vi billetter til 4.119 kroner fra Go to Gate, denne gang med KLM.

Det er et stort sprang mellom den billigste og dyreste billetten.
Det er et stort sprang mellom den billigste og dyreste billetten. Vis mer


Litt vanskeligere..

Til tross for at Ryanair annonserer at de er et såkalt "point-to-point" flyselskap, og ikke anbefaler at man legger opp til flere reiser med selskapet på samme dag, sjekket vi priser Oslo-Frankfurt-Roma. Det kunne jo hende vi fant billetter med god margin på mellomlandingen for de med is i magen.

Det skulle imidlertid vise seg å bli vanskelig siden flyet fra Frankfurt til Roma gikk før flyet til Frankfurt fra Oslo landet. Likevel; er du villig til å utvide reisen med en overnatting i Frankfurt hver vei koster flybilletten Oslo-Frankfurt-Roma 2.387 kroner.

Så mye koster det - men hva kan du egentlig gjøre i Roma? Her kan du lese vår guide til den romantiske storbyen.

Alle priser er oppgitt fra Oslo, fordi dette ga best sammenligningsrunnlag og flest selskaper flyr fra Oslo. Du kan komme deg til Roma fra hele Norge, men da må du påregne noen hundre kroner ekstra, og et par gode timer på Gardermoen. Det er bare å beklage, men det er altså billigst å fly til Roma fra Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer