Romania

Bad i Svartehavet, spis billig og opplev en av verdens største bygninger.

Publisert
Sist oppdatert

Romania deltok i Tysklands invasjon av Sovjetunionen i 1941, og ble selv overkjørt av russerne tre år senere. Okkupert av russerne, ble en kommunistisk "folkets republikk" formet i 1947, og kongen ble avsatt. Fra 1965 regjerte den herskesyke diktatoren Nicolae Ceausescu, som skapte en politistat med overvåkning av innbyggerne, rasjoneringer på mat og forbud mot mange goder som vi ser på som vanlige. Selv levde han et liv i sus og dus; bygde flotte palasser til sin familie, og smykket det hele med dyre gjenstander. Mange husker kanskje hvordan dette endte; Ceausescu ble henrettet for åpne TV-skjermer i 1989. Nå er landet republikk.

Romania har et areal på 237.500 kvadratkilometer, hvorav 230.340 kvadratkilometer er land. Det er 225 kilometer med kystlinje mot Svartehavet, og landet grenser til Bulgaria, Ungarn, Moldova, Serbia, Montenegro og Ukrania.

Innbyggertall: 22.355.551 (juli 2004).

Attraksjoner/steder å besøke

Romania har til sammen sju oppføringer i Unescos liste over verdensarven; seks kulturarvsteder og en naturarvoppføring. Sistnevnte er Danube-deltaet, som er det største og best bevarte elvedeltaet i Europa. Her flokker rundt 300 fuglearter seg, og 45 arter ferskvannsfisker finner næring her. Av kulturarvstedene kan vi nevne Maramiures- trekirker og byen Sighisoara - som er en liten by fra middelalderen, bygget rundt et fort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer