Romantisk stjernemat i vernet villa

Le Canard på Frogner i Oslo har eksistert i nåverende eierskap siden 1991. Vi har besøkt stjernerestauranten med egen villa.

Ender treffer vi overalt - naturlig nok?
Ender treffer vi overalt - naturlig nok? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En michelinstjerne får man ikke bare på grunn av maten. Service og stemning er vel så viktig, mener daglig leder, siviløkonom og hobbykokk Kåre Wang hos Le Canard. Han hevder bestemt at gjester ikke er villige til å betale for rent jåleri.

Vi har ikke smakt maten, som sikkert er utmerket, men at Le Canard (som betyr anden på norsk), byr på unik stemning, kan vi skrive under på. Den fargerike restauranten ligger i egen villa, har uteservering på balkongen og gourmetkurs på loftet. Le Canard er av de eldste og største stjernerestaurantene i Oslo. Sin første michelinstjerne fikk de i 1994. Bli med inn blant nips, ender og dyr vin på Frogner.

Daglig leder Kåre Wang i det grønne rommet.
Daglig leder Kåre Wang i det grønne rommet. Vis mer

 • Fargerik romantikk - se bildene fra Le Canard
 • Meny og priser

 • Skroll ned for mer.


  - Dette er en romantisk restaurant, og foruten forretningsfolk betyr det at vi tiltrekker oss mange små brylluper, par til spesielle middager og lignende, forteller Kåre Wang.

  - Til helgen har vi en gjest som skal fri. Det er ikke uvanlig. En gang var det en som fridde men fikk nei, det er mer sjelden, forteller Wang.

  Le Canards fargesterke rom lokker nok på romantikken. Her er nips og små antikviteter. Snurrepiperier og edeltre. Lysekroner, veggmalerier, friske blomster og sart porselen. Og med sommerens sol stekende på balkongen antar vi at restauranten er stamsted for mange frognergourmeter uten egen terrasse.

  Eget hus

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Kåre Wang kjøpte Le Canard i 1991. Da lå restauranten i Frognerveien, og fortsatte med det til 1995, da de flyttet inn i villaen i President Harbitzgate. Her kan drøyt 20 ansatte og gjestene boltre seg på 1.300 kvadratmeter. Villaen er bygget i 1899, og står på Byantikvarens gule liste. Det betyr at fasaden ikke kan endres.

  I 1994 fikk Le Canard sin første stjerne i Michelinguiden, og den har de beholdt siden. Dagens kjøkkensjef heter Trond Andresen, og han har arbeidet her siden 2000.

  Suksessrik gourmetskole

  For drøye to år siden startet Le Canard sin egen gourmetkursavdeling i loftsetasjen. Her kan bedrifter og enkeltpersoner delta på gourmet- og vinkurs. Det er plass til tolv personer ved grytene, men til sammen 20 personer kan nyte resultatet etterpå i Utsikten, husets eneste tilnærmet minimalistiske rom.

  - Dette har vært en stor suksess, og gourmetkursene står for 10 prosent av omsetningen vår, forteller Wang. Mer om priser på kursene finner du her.

  Fakta om restauranten

  Navn: Le Canard
  Adresse: President Harbitzgt. 4, Oslo
  Telefon: 22 54 34 00

  Åpningstider: 18 til 01. Stengt søndager.
  Priser: - Vi har fått rykte på oss for å ha dyre viner, men vi vil helst ikke ha 30.000 kroners viner på vinkartet, sier Kåre Wang. Mer om prisene finner du her.
  Plass: Inntil 130 gjester.

  Fargesterk romantikk i restaurantens røde rom.
  Fargesterk romantikk i restaurantens røde rom. Vis mer


  Fasiliteter: Restauranten fyller en hel villa med kjøkken i alle etasjer. Loftet er forbeholdt gourmetkurs og deltakerne her. I andre etasje ligger Klevstuen, selskapslokaler med egen salong til maks 34 personer. I første ligger fire rom, det blå med plass til 14, det gule med plass til ni, og det grønne og røde med enkeltbord. I tillegg er det uteservering på balkongen i den varme årstiden. I vinkjelleren er det også mulig å få servering om du bestiller det spesielt. Her er det plass til 20 personer.

  - Vi har ingen dresskode her, og slips er overhode ikke et krav. Vi har hatt gjester i shorts også, selv om det ikke skjer hver dag, forteller daglig leder Kåre Wang.

  Bilder: Se Le Canard i bilder.

  Konkurrenter:

 • Statholdergaarden

 • Oro

 • Annen Etage

 • Bagatelle

 • Michelinrestauranter i Oslo, og lenker til lignende i resten av Skandinavia
 • Hoteller: Få også med deg våre bildereportasjer fra hovedstadens lekreste suiter slik vi så dem i 2001.

  Ut på reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer