Romantisk stjernemat i vernet villa

Le Canard på Frogner i Oslo har eksistert i nåverende eierskap siden 1991. Vi har besøkt stjernerestauranten med egen villa.

Ender treffer vi overalt - naturlig nok?
Ender treffer vi overalt - naturlig nok? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En michelinstjerne får man ikke bare på grunn av maten. Service og stemning er vel så viktig, mener daglig leder, siviløkonom og hobbykokk Kåre Wang hos Le Canard. Han hevder bestemt at gjester ikke er villige til å betale for rent jåleri.

Vi har ikke smakt maten, som sikkert er utmerket, men at Le Canard (som betyr anden på norsk), byr på unik stemning, kan vi skrive under på. Den fargerike restauranten ligger i egen villa, har uteservering på balkongen og gourmetkurs på loftet. Le Canard er av de eldste og største stjernerestaurantene i Oslo. Sin første michelinstjerne fikk de i 1994. Bli med inn blant nips, ender og dyr vin på Frogner.

Fargerik romantikk - se bildene fra Le CanardMeny og priserSkroll ned for mer.- Dette er en romantisk restaurant, og foruten forretningsfolk betyr det at vi tiltrekker oss mange små brylluper, par til spesielle middager og lignende, forteller Kåre Wang.

- Til helgen har vi en gjest som skal fri. Det er ikke uvanlig. En gang var det en som fridde men fikk nei, det er mer sjelden, forteller Wang.

Le Canards fargesterke rom lokker nok på romantikken. Her er nips og små antikviteter. Snurrepiperier og edeltre. Lysekroner, veggmalerier, friske blomster og sart porselen. Og med sommerens sol stekende på balkongen antar vi at restauranten er stamsted for mange frognergourmeter uten egen terrasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer