Romkamerat fra helvete

Klager måtte dele leilighet med en problematisk medreisende.

Publisert
Sist oppdatert

Reiser du uspesifisert risikerer du å havne på rom med ukjente mennesker. Det kan gå helt greit, men det kan også skape problemer, som i denne saken som en misfornøyd turist fremmet inn for Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Selv om du syns ferien ble ødelagt, gir ikke det nødvendigvis penger tilbake.
Selv om du syns ferien ble ødelagt, gir ikke det nødvendigvis penger tilbake. Vis mer

Skroll ned for mer.


Klager sier i denne saken at han måtte dele rom med en person det ikke gikk an å bo sammen med. Han tok problemet opp med Star Tour, men det tok en uke før vedkommede ble sendt hjem. Klager syns turen ble et mareritt, og krever refusjon og erstatning.

Advarsler og utvisning

Det kan høres ut som en fotballkamp, men dreier seg om hvordan reiseselskapet må forholde seg til vanskelige kunder: I dette tilfellet har den trøblete romkameraten først fått en advarsel samme dag som klagen ble registrert. Da han ikke tok denne til følge, ble han utvist fra hotellet, og sendt hjem dagen etter. Reiseselskapet mener de har gjort hva de kunne, og mener at de ikke kan holdes ansvarlig for problemene som oppstod.

Ikke medhold

En av ulempene med å reise alene på uspesifisert reise er at du må regne med å havne på rom med ukjente. I dette tilfellet mener reklamasjonsnemnda at Star Tour ikke kan lastes for problemene, og at de har løst saken riktig. Klager får verken erstatning eller prisavslag.

Flere klagesaker

DinSide Reise omtaler jevnlig kjennelser fra reklamasjonsnemndene for pakkereiser og rutefly.

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer