Rømmer landet: - Ingen tvil

- Det er ingenting som påvirker nordmenns reiselyst mer enn været.

POPULÆRT: Gran Canaria er vinterens mest populære reisemål. Foto: Valery Bareta / Shutterstock / NTB
POPULÆRT: Gran Canaria er vinterens mest populære reisemål. Foto: Valery Bareta / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene og store deler av januar har snøkaoset påvirket nordmenns hverdag. Til DinSide bekrefter reiseselskapene TUI Norge, Ticket Feriereiser og Apollo at det er mange som vil komme unna snøen og kulda.

- Det er ingenting som påvirker nordmenns reiselyst mer enn været, og det er ingen tvil om at den iskalde starten på året har satt fart på feriebestillingene, forteller Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, til DinSide.

- Det er riktig at vi ser det samme. Mange kaster seg på et godt tilbud allerede nå i vinter for å komme seg raskest mulig unna, sier Anne Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge, til DinSide.

- Lett å drømme seg bort

Løwengreen trekker fram at det er et kjent fenomen at været påvirker reiselysten vår.

- Vinteren kom tidlig og har vært både kaldere og mer snørik enn normalt mange steder. Når man står ute og måker snø for tredje gang på samme dag, så er det lett å drømme seg bort til sola.

Apollo informerer om at de hadde en salgsøkning på 50 prosent mot de to siste ukene i desember, og at januarsalget har økt med 15 prosent sammenliknet med i fjor.

- Det er hovedsakelig to ting nordmenn sikrer seg nå: restplasser til varmegrader for å komme seg unna snøstorm og bitende kulde, forteller Rivera.

- Vi ser tydelig at folk vil reise bort nå, og det er også tilbakemeldingene fra butikkene våre. Jo før dess bedre, Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, til DinSide.

Sigrid Johanne Slagstad fikk en tøffere start på dagen enn forventet. Reporter: Karolina Rusov-Hansen / Dagbladet TV. Video: Sigrid Johanne Slagstad. Vis mer

Rømmer til Kanariøyene

De tre reiseselskapene trekker fram Kanariøyene som vinterens mest populære reisemål.

- Med Gran Canaria i spissen, etterfulgt av Tenerife og Fuerteventura, sier Rivera.

- For å skaffe seg den berømte solgarantien er det Kanariøyene som gjelder om vinteren, forteller Løwengreen.

Ticket kommer med følgende toppliste: Gran Canaria, Alicante, Bangkok, Tenerife og Málaga.