Romturister skal kanskje fly fra Sverige!

Virgin Galactic viste i går frem designet på romskipet som skal ta med betalende passasjerer til verdensrommet. Kanskje skal det fly fra Sverige ...

Publisert
Sist oppdatert

Sammen med laseringen av designet, ble det også vist en modell av Spaceport America. Beliggende i Sierra County i New Mexico, vil dette bli verdens første kundebaserte private spaceport. I en pressemelding i forbindelse med lanseringen av de nye designene, uttaler selskapet:

- Virgin Galactic ser også på mulighetene til å operere fra andre steder i verden, og ser allerede på sannsynligheten av å operere fra Spaceport Sverige.

I så fall blir det kort vei til verdensrommet for vektløssugne nordmenn. Om de bare har pengene klare. For billig vil det jo ikke bli ...

BILDESPESIAL: Se passasjer-romskipet og spaceporten

En reise med romskipet vil koste rundt 200.000 dollar per passasjer, eller rundt 1,1 millioner norske kroner med dagens gunstige dollarkurs. Flyet er ventet å være klart til prøveflyvning rundt sommeren 2008, og de første turistene er ventet å kunne sendes ut i rommet i 2010. Iføge selskapet har 200 personer allerede bestilt billett og innbetalt depositum for reisen. 80 fremtidige passasjerer har allerede gjennomgått medisinske undersøkelser og vektløstrening på Nastar i Philadelphia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer