Desinfeksjonsmidler mot corona ikke godkjent for salg

Roper varsku

Miljødirektoratets kontroller av desinfeksjonsmidler viser at ikke alle har holder det de lover. Tre produkter har blitt pålagt stanset for salg av direktoratet.

ROPERT VARSKU: Miljødirektoratet har funnet sju tilfeller av desinfeksjonsmidler som ikke holder hva de lover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROPERT VARSKU: Miljødirektoratet har funnet sju tilfeller av desinfeksjonsmidler som ikke holder hva de lover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oxyl Clean AS, som har rettighetene for salg av Oxyl Pro i Norge, er uenige i Miljødirektoratets avgjørelse. Du kan lese deres og den norske leverandøren (AET) av De Cleans tilsvar lenger ned i artikkelen.

OPPDATERT 1.10: Oxyl Clean AS har fått tillatelse fra Miljødirektoratet til å gjøre Oxyl Pro tilgjengelig i markedet igjen fra og med 25.8.

Desinfeksjonsmiddel har de siste månedene blitt noe alle nordmenn har fått et nærere forhold til. På grunn av hygienekravene under coronakrisen har salget av sprayer og kremer skutt i været.

De har sågar blitt vanlig i husholdningen, veska, jakkelomma - og til og med på bord og stativ rundt omkring i butikkene.

Nå melder imidlertid Miljødirektoratet at flere desinfeksjonsmidler solgt under corona-krisen ikke har dokumentert beskyttelse mot corona. Noen av midlene er faktisk ulovlige å selge, skriver direktoratet i en pressemelding.

Testet 17 virksomheter

Som følge av den fortsatt pågående coronakrisen har som nevnt etterspørselen og salget av desinfeksjonsmidler økt enormt. Miljødirektoratet forteller at de i denne tiden har mottatt flere bekymringsmeldinger, både fra privatpersoner og ansatte som bruker desinfeksjonsmidler i sitt arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer