Rosa midnatt i juni

Som nordmenn må vi si at det ikke er mange naturopplevelser i verden som overgår midnattssolen.

Publisert
Sist oppdatert
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Vis mer

Å se solen senke seg så langt ned i horisonten som den bare kan, og se landskapet bade i det mest fantastiske rosa lys; vakrere kan det neppe bli. De spreke kan også teste formen under Midnight Sun Marathon i Tromsø, 14 juni.


Turister valfarter til Norge, The land of the Midnight Sun, for å oppleve nettopp midnattssolen. Selv om den ville naturen i nord gjør sol-opplevelsen enda mer imponerende, er det selvsagt andre steder som også kan tilby en fantastisk midnattssol-opplevelse, eksempelvis Svalbard. Her strømmer midnattssolen over fjetrende natur fra 20. april til 23. august. Vi skylder selvsagt også å gjøre oppmerksom på at både Sverige og Finland også kalles "Land of the Midnight Sun" – sammen med Lappland og da selvsagt Norge.

Midnattssolen er synlig fra alle punkter langs polarsirkelen ved sommersolverv 22. juni, og i lengre perioder jo lenger nord for polarsirkelen du kommer. Du kan også se midnattssolen langs den sørlige polarsirkelen ved vintersolverv, som er rundt 22. desember. På samme måte som ved polarsirkelen, vedvarer midnattssolen i lengre perioder jo lenger sør for sirkelen du kommer.

  • Hvorfor hit i juni? - Fordi du vil ta med deg bildet av solnedgangen klistret på netthinnen for evig, og du vil søke opplevelsen igjen og igjen.

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer