Røykeforbud i Italia

NYTT: 15 millioner italienske røykere må nå ut på gaten for å røyke.

Slutt på de gode dagene.

Foto: Inga Holst
Slutt på de gode dagene.

Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vietato fumare - fra og med i dag er det forbudt å røyke i butikker, hoteller, barer, restauranter og teatre som ikke har spesielt tilpassede røykerom. Dette skriver den spanske avisen El Mundo på sin nettutgave.

Sanksjoner

Ansvarlige for offentlige steder kan bli ilagt mulkt på 2.000 euro, tilsvarende 16.600 kroner, eller få inndratt driftslisensen sin dersom ikke røykeforbudet håndheves. Også ansatte som ikke sørger for at kundene slukker sigaretten kan bli straffet. Det ilegges også mulkt for ikke å informere om røykeforbudet på offentlige etablissementer, og røykere som overtrer forbudet risikerer også straff.

Klager

Hotell- og restaurantbransjen er ikke glade for forbudet.

- De ønsker at vi overholder loven, men samtidig ønsker ikke vi å ødelegge forholdet til kundene våre, sier Edi Sommariva, president i bar- og restaurantorganisasjonen Confcommercio til Corriere della Sera.

Eierne av etablissementer i middelalder- og renessansebygninger er opprørte fordi disse ikke har like stor mulighet til å bygge røykerom som andre.

Irland var først ute med røykeforbud, og flere land følger nå etter. Det spanske fylket Katalonia har også signalisert at et røykeforbud likt det som finnes i Irland og Norge vil komme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer