Røykeforbud innført i Tyrkia

Det kan bli dyrt om du fyrer opp sigaretten i Tyrkia i sommer ...

Publisert
Sist oppdatert

19. mai ble det første steget av røykeforbudet tatt i Tyrkia. Fra da av er det forbudt å røyke på de fleste lukkede områder, som stadioner, lekeplasser, drosjer, ferger og handlesentre. I juli neste år blir det også forbudt å tenne sigaretter på barer, kaféer og restauranter.

Røykernes heteste reisemål ... og ikkerøykernes terrorliste

1 million kroner i bot ...

Straffen for å tenne en sigarett på et røykfritt sted, er en bot på 50 tykiske lira (200 norske kroner), om du blir knepet. Innehaveren av stedet som eventuelt lar deg røyke der selv om det er forbudt, kan bli straffet med en bot på rundt 1 million norske kroner.

25 millioner røykere

Det har blitt sett på som nesten utenkelig og umulig å innføre røykeforbud i den tobakksglade nasjonen. Rundt 25 millioner av den tyrkiske befolkningen på 70 millioner røyker, og de fyrer opp cirka 17 millioner sigarettpakker om dagen. Rundt 160.000 tyrkere dør av røykerelaterte sykdommer hvert år. 60 prosent av røykerne er voksne menn, og hele 11,7 prosent er barn.

Brorparten liker røykeforbudene

I en spørreundersøkelse i forbindelse med en artikkel om røykeforbudene i Europa, spurte vi DinSide-leserne hva de synes om at røykeforbudene brer seg utover verden. 64 prosent svarte at det er kjempebra, 27 prosent svarte at det er idiotisk og 9 prosent svarte at jeg er likeglad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer