Røykeforbud på Times Square

Ny lov forbyr folk å ta seg en blås på flere offentlige steder i New York.

Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide skrev i fjor om lovforslaget som ville forby røyking i parker og på flere offentlige steder i New York. Nå utvides røykeforbudet ytterligere. Dermed skal det ikke lenger være lov å tenne seg en røyk i Central Park eller på Times Square.

Røykeforbudet som ble innført for åtte år siden omfattet barer, restauranter og nattklubber. I tillegg er det ikke lov å røyke på sykehus, skoler og universiteter, museer osv. Men nå utvides altså røykeforbudet til offentlige parker, strender, marinaer, lekeplasser, gågater og andre trafikkfrie torg og plasser i byen.

- Forskningen er klar: langvarig eksponering for passiv røyk skader helsen din, uavhengig av om du befinner deg innendørs eller utendørs. I dag gjør vi noe med det, sa New Yorks borgermester Michael Bloomberg i en pressemelding som ble sendt ut 16. september.

Lovforslaget må først godkjennes av byens City Council, men det vil det mest sannsynlig bli. Ifølge Cbsnews.com vil folk som ikke overholder røykeforbudet kunne få en bot på opptil 50 dollar, cirka 300 kroner.

Byens røykere protesterer mot utvidelsen av røykeforbudet, men borgermesteren viser til en undersøkelse fra Stanford University som viser at en person som sitter rundt en meter unna en som røyker utendørs kan bli eksponert for samme nivåer av skadelig tobakksrøyk som innendørs. New Yorks helsemyndigheter hevder at 57 prosent av ikkerøykende newyorkere har et unormalt høyt nivå av cotitine, et biprodukt av nikotin, i blodet. Det betyr at de sannsynligvis nylig er blitt utsatt for passiv røyking i såpass store mengder at det etterlot seg avfallsstoffer i blodet deres, skriver Cbsnews.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer