Røykernes skrekkreiser

Her er forbudslisten til røykernes store skrekk og ikkerøykerens store glede.

Publisert
Sist oppdatert

1. juni i fjor ble røykeforbud innført på utesteder i Norge. Ett år etter har svenskene fulgt opp som det femte landet i Europa med egen lov som skal hindre røyking på utesteder. Men hvor ellers i verden er det nå blitt røykfritt? Her er ønskereiselisten for ikke-røykeren, og muligens røykernes store nei-liste.

Totalt røykeforbud

Enkelte land, som Norge, har innført totalforbud mot røyking på utesteder. Her er den øvrige listen av land med lignende forbud.

SverigeRøykeforbud innført på utesteder fra 1. juni 2005.

IrlandIrene innførte røykeforbud på arbeidsplasser, inkludert utesteder, den 29. mars 2004.

USAÅtte delstater med røykeforbud uten unntak på barer og restauranter: Connecticut, Delaware, California, Maine, Massachusetts, New York, Rhode Island og Vermont (forbud på barer og private nattklubber fra 1. september 2005). Også mellom 300 og 400 kommuner/byer har innført lokale røykeforbud.

CanadaProvinsene Manitoba, New Brunswick, Newfoundland/Labrador, Saskatchewan, Prince Edward Island, Nordvestterritoriene og Nunavut har innført røykeforbud uten unntak på arbeidsplasser, inkludet serveringssteder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.