Ruiner i jungelen

Omgitt av jungel, fossefall og regnskog ligger Palenques vakre ruiner.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om ruinene i Palenque er populære blant turister, er dette et sted for å finne roen. Når du vandrer rundt fra det ene stein-tempelet til det andre, og ser de fantastiske dekorasjonene i stein, føler du historien sige innover deg. Disse byggverkene, som mayaene reiste for over 3.000 år siden, er så storslåtte og vakre at du blir ydmyk.

Det eneste som kan få deg ned på jorda igjen er den kvelende varmen – og myggen. Ruinene i Palenque ligger åtte kilometer fra byen Palenque, og i dette området er det varmt. Husk vann og myggolje.

Forsmak på jungelen

Ruinene i Palenque ble bygget fra rundt 1.000 år f.Kr. De er omgitt av jungel, regnskog og fosser i massevis. Dyrelivet i området er rikt, og det gjelder også insekter og sommerfugler. Selv om ruinene ligger i en avgrenset park, kan du få en forsmak på jungelen her. Små stier inn i jungelen leder til små steinhus og søyler. Faktisk blir det stadig oppdaget nye ruiner inne i disse jungelområdene. Langs stien møter du meksikanere som selger fersk kokosmelk.

Blir varmen for påtrengende kan du ta en avstikker til et av flere fossefall i parken, som det går an å bade i. Her er også nok av store trær du kan slappe av under, og mange kombinerer åndelig føde med piknik i det grønne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer