Rullestol på fly eksploderte

Nesten-ulykke på britisk charterfly.

Flypassasjerer blir advart mot farene med batteridrevne gjenstander på fly etter at en elektrisk rullestol eksploderte på Manchester flyplass. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Flypassasjerer blir advart mot farene med batteridrevne gjenstander på fly etter at en elektrisk rullestol eksploderte på Manchester flyplass. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske luftfartstilsynet advarer flypassasjerer mot farene ved å ta med batteridrevne gjenstander på flyreisen etter at en elektrisk rullestol eksploderte like etter landing på Manchester flyplass, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Det var bakkemannskapet som la merke til de blå gnistene fra rullestolen imens de var i ferd med å ta bagasjen av flyet. Rullestolen ble fjernet fra flyet og begynte umiddelbart å brenne.

Is i motoren ga flykrasj

Advarer passasjerer

- Heldigvis ble ingen skadet, men hendelsen bør være en advarsel til passasjerer om at de må være ekstremt forsiktige, sier Geoff Leach fra luftfartstilsynet til avisa.

- Passasjerer må være klar over at noen gjenstander, som er relativt ufarlige ved daglig bruk, kan være en stor fare for flypassasjerer, fortsetter Leach.

Nestenulykken fant sted 7. september da charterselskapet First Choice landet på Manchester flyplass. Flyet hadde 229 passasjerer som returnerte fra Fuerteventura.

Det ser ut til at brannen startet på grunn av en feil på batteriene til rullestolen, men ingenting har ennå blitt avklart. En lignende hendelse skjedde i fjor, da et kamerabatteri kortsluttet og startet en brann i en bagasjehyllen like etter at flyet lettet. Heldigvis ble ingen skadet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer