Rullestol på tur...

Hvor enkelt er det egentlig å reise på tur hvis du trenger tilretteleggelse fordi du er rullestolbruker eller dårlig til beins? Og kan du reise på en uspesifisert reise hvis du sitter i rullestol?

På Lanzarote finner du ikke bare fine strender, men også Casas Heddy
På Lanzarote finner du ikke bare fine strender, men også Casas Heddy Vis mer
Publisert

Vi fikk følgende spørsmål: Hvordan er det for handikappede som for eksempel sitter i rullestol å reise på uspesifiserte reiser til Syden? Og er det mulig å reise uspesifisert på langtidsreise?

Spania og Hellas ligger langt bak!

Vær klar over er at hotellene på typiske reisemål i Middelhavsområdet ikke er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede som for eksempel sitter i rullestol. I Hellas finner du ofte lave bygninger med to til tre etasjer som ikke har heis. Dørene inn til leilighetene og bad er ikke laget med tanke på at en rullestol skal passere.

En god del hoteller har likevel handikaptilpassede leiligheter med bredere dører for rullestoler og bad/toaletter som er tilpasset funksjonshemmede i rullestol. Spør hotellet eller reisearrangøren når du bestiller reisen!

Styr unna uspesifisert

Vi har snakket med de største turoperatørene som gir et samstemt råd: Ikke bestill uspesifiserte reiser hvis du sitter i rullestol eller har funksjonshemninger som gjør at du trenger et spesielt bosted! Grunnen er kort og godt at du aldri vil få noen garanti for at du får et bosted som er tilrettelagt for dine behov. Alle som reiser uspesifisert blir plassert på vilkårlige ledige hotell. Du kan selvfølgelig gi beskjed om at du er funksjonshemmet i det du bestiller, men du vil aldri få noen garanti for at bostedet dekker dine behov når du reiser uspesifisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer