Reiseforsikringssaker sommeren 2019

Rundlurte strandgjester med håndkle-triks

Forsikringsselskapene har hendene fulle med skadesaker fra reiseglade nordmenn.

STRANDRØVERI I SPANIA: Europeiske reiseforsikring har blant annet fått innmeldt et tyveri fra to kvinner på ferie i Spania, som ble lurt av et håndkle-triks. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STRANDRØVERI I SPANIA: Europeiske reiseforsikring har blant annet fått innmeldt et tyveri fra to kvinner på ferie i Spania, som ble lurt av et håndkle-triks. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver august, siste sommermåned, og ferien er på hell for mange. Denne sommeren har også en god del nordmenn reist til utlandet på ferie, og det har reiseforsikringsselskapene merket på henvendelsene de har fått.

Dinside har tatt en prat med tre forsikringsselskap for å høre hvilke saker som har utmerket seg denne sommeren.

Dyrebitt og strandrøveri

Europeiske Reiseforsikrings skadebehandlere og medisinske personell har håndtert nesten 17.000 skadesaker i juni og juli. I sommer har de, som vanlig, fått inn skader fra hele verden, alt fra hundebitt i Russland til blodpropp i USA.

- De vanligste telefonene vi får angående reiseforsikring handler om forsinket flybagasje og magetrøbbel eller matforgiftning, sier informasjonssjef Sigmund Clementz til Dinside.no.

Han trekker fram følgende eksempler på saker som er meldt inn til Europeiske i sommer:

  • To kvinner var på en strand i Spania, hvor en mann ble svært nærgående og begynte å vifte kraftig med et badehåndkle i ansiktet på dem der de lå. Samtidig oppdager kvinnene at en annen mann stikker av med en av veskene deres, der det blant annet lå mobiltelefon og en god del kontanter.
  • Et par på ferie i Portugal spiste på en uterestaurant, og mens de koste seg med god mat og drikke, ble lommeboken stjålet fra bordet deres av en mann som gikk raskt forbi og forsvant like fort inn i menneskemengden på gaten. I sommer har Europeiske også fått tyverimeldinger fra flere musikkfestivaler.
  • Flere nordmenn har også hatt ubehagelige møter med dyr på ferieturen sin. Det er meldt inn hundebitt blant annet i Spania, Russland, Frankrike, Thailand, Bosnia-Herzegovina og på Sri Lanka. I Thailand er en person blitt bitt av ape, og har fått medisinsk behandling og rabiesvaksine. I tillegg kommer meldinger om kattebitt og -klor fra Kuba og Hellas. Totalt har Europeiske har hatt over 20 bittsaker i sommer. Ved dyrebitt og -klor er det viktig å få renset såret raskt, samt komme til lege for undersøkelse og behandling, råder Clementz.

Leiebil-trøbbel og skader på egen bil

Kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg melder om en eksplosiv økning i saker om bilutleie i utlandet. Dette tror han har sammenheng med at deres beste reiseforsikring inneholder en egenandelsforsikring i slike skadetilfeller, som fort kan utgjøre 15.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer