Rundstjal reisende for millioner

Ansatte på spansk flyplass stjal verdisaker for rundt 20 millioner kroner.

STORBESLAG: Politiet beslagla blant annet 13 000 euro, et hundretalls smykker og 22 dyre smarttelefoner. Foto: Guardia Civil/AP/NTB
STORBESLAG: Politiet beslagla blant annet 13 000 euro, et hundretalls smykker og 22 dyre smarttelefoner. Foto: Guardia Civil/AP/NTB Vis mer
Publisert

Spansk politi har pågrepet 14 personer som er ansatt på flyplassen Tenerife Sør på Kanariøyene. De er siktet for å ha stjålet verdisaker til reisende for over 20 millioner kroner, skriver den spanske avisa Canarias7.

I tillegg til de 14 pågrepne, etterforsker politiet også ytterligere 20 personer.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Brøt seg inn i koffertene

Etter en økning i antall klager fra passasjerer om forsvunnet bagasje, startet det lokale politiet en etterforskning av tilfellene. Politiet sjekket blant annet ansattes personalskap, kjøretøy, men også boligene.

Der avdekket de og beslagla 29 luksusklokker, 120 smykker, 22 smarttelefoner og 13 000 euro, snaut 150 000 kroner, i kontanter. I tillegg tror politiet at de mistenkte solgte annet tjuvegods på nett og i lokale butikker.

Det viste seg at ansatte på flyplassen brøt opp koffertene til reisende, tok ut verdisaker og lukket igjen koffertene slik at det ikke så ut som de var tuklet med.

Ifølge politiet skal tyveriene ha skjedd da bagasjen var lastet om bord i flyene, og de brukte lasterommets gardiner for å skjule ugjerningene slik at de kunne åpne koffertene og ta ut verdisaker uten å bli sett.

- De gjemte de stjålne eiendelene i lommer de hadde sydd inn i klærne sine og i jobbskap, heter det i en uttalelse fra politiet.

Blant annet skal de ha brukt øreklokker for å gjemme en ring.

Unngå dette

Som DinSide tidligere har omtalt, bør du unngå å sende verdisaker som smykker, ringer, klokker og PC-er som innsjekket bagasje.

Dette dekkes nemlig ikke av verken flyselskap eller reiseforsikring dersom det blir skadet eller borte.

Det viktigste og beste tipset er altså at man aldri skal sende verdisaker i innsjekket bagasje. Dersom man skal ha med verdisaker på reisen så skal disse tas med i håndbagasjen og alltid holdes under oppsikt under hele reisen.