Rundstjeler charterturister på Gardermoen

Østeuropeiske bander plukker profesjonelt ut sine ofre i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Østeuropeiske bander er i søkelyset igjen. De opptrer stadig mer profesjonelt, og nå har de også tatt i bruk forkledningsteknikker for å lure reisende på Gardermoen.

- Jeg kan bekrefte at det skjer mange tyverier, men ikke mange blir tatt for ugjerningene. Men vi har mange saker i sirkulasjon, sier konstituert politistasjonssjef Hans Holmgrunn ved Gardermoen Politistasjon.

- Vi sitter likevel på opplysninger som tilsier at det er personer fra andre land, og da fortrinnsvis Øst-Europa, som står for mange av tyveriene. Disse tyvene samarbeider i gjenger og har et profesjonelt tilsnitt. De plukker ut ofrene sine nøye, og bytter klesplagg og hodeplagg underveis for ikke å bli gjenkjent av folk eller kameraer, sier Holmgrunn.

Tar deg i svake øyeblikk

- Det er ved ankomst, avgang, innsjekk, sikkerhetssjekk og i minibanken at tyvene rammer deg i sommer, foklarer Holmgrunn.

Stjeling av bagasje fra beltet i ankomsthallen forekommer også.

- Man må ha fokus på eiendelene sine til enhver tid når man er på flyplassen. Samarbeid gjerne med reisepartnere om ikke å la noe ligge ubevoktet noen gang. Det er når du er opptatt og uoppmerksom med noe annet og ikke konsentrerer deg om eiendelene dine at du blir sirklet inn, sier Holmgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer