Rundt 100 drept i India

Terroristene er spesielt ute etter amerikanere og briter.

Publisert
Sist oppdatert

I går kveld lokal tid ble Indias finansielle hovedstad Mumbai utsatt for en rekke koordinerte terrorangrep. Rundt 100 mennesker er drept, og rundt 300 skadet i angrepene. Det skriver bbc.co.uk.

Mumbais politit sier at de drepte er seks utlendinger, 14 politiansatte og 81 indere.

Gisler på luksushoteller

Terroristene stormet to luksushotell, der flere utenlandske turister nå holdes som gisler. Det er Taj Mahal Palace og Oberoi Trident Hotel som er stormet av terroristene.

BBC har fått opplysninger om at rund 40 utlendinger holdes som gisler, mens rundt 200 gjester er fanget i hotellene. Så langt tyder ingenting på at noen av dem er nordmenn.

En nordmann er imidlertid skadet i forbindelse med terrorangrepene. Han er innlagt på sykehus med skuddskader i ansiktet, ifølge ap.no.

Skilte ut amerikanere og briter

Da terroristene inntok Taj Mahal Palace, fortalte øyenvitner til tv-stasjonen CNN at terroristene ville vite hvor de utenlandske turistene kom fra. Amerikanere og briter ble plukket ut og holdt som gisler.

Mumbais øverste sjef for anti-terror gruppen er blitt drept i angrepene. Polititet sier at fire av terroristene er drept, og ni arrestert. Terroristene skal være unge menn, og kaller seg Deccan Mujahideen, en tidligere ukjent gruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer