Rundtur i Palma

Publisert
Sist oppdatert

La Seu

Katedralen i Palma, kalt La Seu. I klokketårnet er det ni store klokker, hvorav den største er på tre tonn. Den slår én gang i året: Til Kristi legemsfest 11 dager etter pinse.

Kongeparken

Kongeparken ligger utenfor katedralen og kongeborgen. Flotte områder med fontener og beplantning.

Fra arabertiden

Rundbuen over bassenget ved katedralen og kongeborgen er noe av det som står igjen fra arabertiden. Buen kom frem ved restaureringer på 1970-tallet. I dammen bor for øvrig noen så sjeldne gjester som tre svarte svaner.

Gaudí

Den spanske arkitekten Gaudí jobbet med interiøret i katedralen i perioden 1904 til 1916. Denne baldakinen er det som han er mest kjent for i katedralen. Det er imidlertid kun en prøve laget i papp; Gaudí skulle komme tilbake og lage baldakinen i smijern, men det rakk han ikke før han døde.

Et katedralbesøk koster 3,50 euro (28 kroner) i inngangspenger.

Verdens største

En av verdens to største lysestaker - som begge befinner seg i katedralen i Palma. Hver lysestake er laget av 250 kilo rent sølv. De tas frem fra montrene og brukes én gang i året; på Skjærtorsdag, stående foran Kristi legemes kapell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer