Ruter-appen får «coronafunksjon»

Ruter tester ut en funksjon som skal vise hvor fulle kjøretøyene er.

NY APP: Ruter slår sammen sine to apper, og tester samtidig ut en ny funksjon som kan bidra til å forhindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix
NY APP: Ruter slår sammen sine to apper, og tester samtidig ut en ny funksjon som kan bidra til å forhindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag slår Ruter sammen sine to apper, reiseappen og billettappen, til én ny app.

- At Ruters to apper slås sammen til en gjør det enda enklere å reise kollektivt. Den nye appen vil også gi de reisende informasjon om hvor fullt det er om bord på de enkelte avgangene. Slik kan vi utnytte kapasiteten i kollektivtrafikken bedre og i den tiden vi står i vil dette kunne ha spesielt stor betydning for ivareta smittevernhensyn, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune i en pressemelding.

Dermed vil de reisende, om de har ferie eller skal på jobb, snart kunne sjekke hvilke avganger de bør unngå fordi de er for fulle.

Testes ut denne uken

Funksjonaliteten som skal vise hvor fulle kjøretøyene er, vil de første testbrukerne få tilgang til denne uken.

- Det er usikkert når denne appen slippes for alle kundene til Ruter, så vi jobber med å tilgjengeliggjøre en enklere versjon av dette i RuterReise før sommeren, forteller Marius Røstad, leder for nye kundetjenester i Ruter til Dinside.

Målet er at alle funksjoner skal være på plass i appen, til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer