Ruter-appen får «coronafunksjon»

Ruter tester ut en funksjon som skal vise hvor fulle kjøretøyene er.

NY APP: Ruter slår sammen sine to apper, og tester samtidig ut en ny funksjon som kan bidra til å forhindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix
NY APP: Ruter slår sammen sine to apper, og tester samtidig ut en ny funksjon som kan bidra til å forhindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag slår Ruter sammen sine to apper, reiseappen og billettappen, til én ny app.

- At Ruters to apper slås sammen til en gjør det enda enklere å reise kollektivt. Den nye appen vil også gi de reisende informasjon om hvor fullt det er om bord på de enkelte avgangene. Slik kan vi utnytte kapasiteten i kollektivtrafikken bedre og i den tiden vi står i vil dette kunne ha spesielt stor betydning for ivareta smittevernhensyn, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune i en pressemelding.

Dermed vil de reisende, om de har ferie eller skal på jobb, snart kunne sjekke hvilke avganger de bør unngå fordi de er for fulle.

Testes ut denne uken

Funksjonaliteten som skal vise hvor fulle kjøretøyene er, vil de første testbrukerne få tilgang til denne uken.

- Det er usikkert når denne appen slippes for alle kundene til Ruter, så vi jobber med å tilgjengeliggjøre en enklere versjon av dette i RuterReise før sommeren, forteller Marius Røstad, leder for nye kundetjenester i Ruter til Dinside.

Målet er at alle funksjoner skal være på plass i appen, til høsten.

- Vil appen gjøre det enklere for flere å benytte seg av deres kollektivtilbud, uten å få en opphopning av passasjerer – og økt smitterisiko?

- Vi vet at dette er en type funksjonalitet kundene har ønsket seg lenge for å kunne gjøre mer informerte valg ved bruk av kollektivtrafikken. Hypotesen er at dette også kan gi en større trygghet i den situasjonen vi er i, og dette er noe vi vil jobbe med kundene for å verifisere, sier Røstad.

Større bruk av kollektivtrafikken?

Røstad i Ruter tror på generell basis at mange av kundebehovene er like for de kollektivreisende i Norge, og at det å vise hvor fulle kjøretøyene er vil kunne dekke noen av disse behovene også hos andre, norske kollektivselskap.

Når det gjeder bruk av kollektivtrafikken fremover, leverte Helsedirektoratet den 5. juni svar på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet om hjemmekontor, der en arbeidsgruppe har sett på mulige løsninger for at folk i Oslo og Bergen i større grad kan møte på jobb innenfor gjeldende smittevernregime - som inkluderer bruk av kollektivtrafikk.

Her anbefaler de at Helseforvaltningen får i oppdrag å revidere veilederen for smittevern i kollektivtransporten og utvikle anbefalinger om tiltak basert på omfang av smitte i samfunnet, eventuelt lokalt, gradert etter trafikklysprinsippet grønn/gul/rød, slik det utvikles for veiledere i annen sammenheng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer